gemaakt op : 26 januari 2020

Spakenburg verliest dit seizoen voor de 2e keer van AFC

Spakenburg verloor afgelopen zaterdag op sportpark Goed Genoeg voor de tweede maal dit seizoen met twee doelpunten verschil van AFC. Werd het in de heenwedstrijd nog 2-4, ditmaal stond er na 92 minuten 2-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Zo werd er een hectische week, met hoogte- en dieptepunten, toch helaas in mineur afgesloten.

Never a dull moment, dat is toch wel de slogan die heel erg past bij onze mooie, Blauwe vereniging. Afgedroogd worden door Ajax afgelopen woensdag in een volle ArenA is normaal gesproken een domper. Sportief gezien wel maar penningmeester Bert Beekhuis loopt nog steeds de polonaise omdat de recettes in de achtste finales mogen worden gedeeld. Nauwelijks bekomen van deze happening, leverde diezelfde avond Argjend Selimi zijn tas in en een dag erop assistent trainer Chris ‘Steen’ de Graaf. Tussen neus en lippen door versterkte Spakenburg zich met linkspoot Tim Brinkman, afkomstig van (jong) Utrecht.

De competitieverplichting was er natuurlijk ook en zo toog Spakenburg zaterdag hoopvol naar Amsterdam om tegen met regerend kampioen de degens te kruisen.

Spakenburg startte zonder de geblesseerde Everton Pires Tavares en de zieke Koos Werkman. Roy Castien en Jasper Beekhuis waren hun logische vervangers. De speelwijze was in de eerste helft dezelfde als tegen ASWH en Ajax: 1-5-3-2 en als Spakenburg de bal had 1-3-5-2. De wedstrijd was goed en wel begonnen of Jasper Beekhuis hield Yordi Teijsse opzichtig vast binnen de 16 waardoor scheidsrechter Voncken niets anders kon doen dan een penalty aan AFC toewijzen. Milan Hoek wist met dit buitenkansje wel raad en zo stond het al na 5 minuten 1-0 voor AFC. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was. Spakenburg was simpelweg aanvallend niet bij machte om een vuist te maken en AFC mistte teveel sterkhouders om de Blauwen in de eerste helft te overklassen. Spakenburg kwam tot slechts twee schotpogingen van Roy Castien en Thomas van den Houten. AFC had in minuut 43 op 2-0 moeten komen maar in eerste instantie stond de paal in de weg en in tweede instantie ging de rebound van Milan Hoek rakelings naast.

In de rust maakten Majid Ghaddari en Jordi Bitter plaats voor Robin Eindhoven en Kevin Sterling. Met deze wissel, en Nathaniel Wil meer op het middenveld, kreeg Spakenburg meer grip op de wedstrijd en lukte het geregeld om AFC naar achteren te drukken. Grote mogelijkheden leverde dat helaas niet op, sterker nog, de beste kansen waren voor de gastheren. Kenny Teysse had in minuut 64 de bal voor het inglijden maar deed dat wel in buitenspel positie. Fouad Belarbi rondde een te zachte terugspeelbal van Barry Beijer in de 77e minuut oog in oog met Leon ter Wielen niet af. 

De 2-0 viel alsnog. 6 minuten voor tijd kopte Yordi Teijsse een puntgave voorzet van Djuric Ascencion binnen: wedstrijd beslist.

De ingevallen Marlon Versteeg was daarna nog het dichtst bij een goal maar helaas belandde zijn inzet op de paal. 

Zo sloot Spakenburg een best wel hectische week af met een nederlaag en moet nu de focus op Noordwijk (uit) worden gelegd. Een driepunter zou zeer welkom zijn met het oog op het verdere verloop van de competitie.


Spakenburg: ter Wielen, Beekhuis, Beijer, van de Neut, van den Houten, Will, Ghaddari (46’ Sterling), Castien (73’ Versteeg), Bitter (46’ Eindhoven), Dekker.

AFC: Zonneveld, Kulhan, Hoek, K. Teijsse, Claver, Y. Teijsse, Ascencion (’88 Janssen), Markiet, Maatsen, Belarbi, Schilder.

Scoreverloop:
05’      1-0 Milan Hoek (pen)
84’      2-0 Yordi Teijsse

Scheidsrechter: Voncken
Geel: Beekhuis (Spakenburg), Maatsen, Claver en Ascencion (allen AFC)
Toeschouwers: 409 (waarvan 193 in de kantine en 101 uit Spakenburg)