gemaakt op : 18 mei 2017

Spakenburg verliest eerste p/d slag

In Utrecht wist Spakenburg teleurstellend niet te winnen tegen USV Hercules. Zelfs een gelijkspel zat er voor de Blauwen niet in.

De Blauwen begonnen goed en domineerden de eerste 20 minuten van het spel. Met veel druk naar voren werd Hercules met de rug tegen de muur gezet. Wat resulteerde was veel gevaar rondom de 16 van Hercules. Echt grote uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Wel een bal die uit de doelmond werd gehaald en een snoeihard schot van Draganovic die op de lat uiteen spoot.

Door de warmte op een prachtige zomerse lenteavond werd na een minuut of 25 een drinkpauze ingelast. Deze leek Spakenburg geen goed te doen. Hercules kwam meer in het spel en wist een corner te forceren. De corner werd genomen door een Reynaers die de bal keurig in de 16 legde. De bal werd hard binnen gekopt door Loed Keizer en Spakenburg stond in de 35e minuut plots met 1-0 achter.

Spakenburg leek daarna op geen schim meer van het jagende team uit de eerste twintig minuten. Na de rust ging Hercules vrolijk verder met snelle uitbraken die veelal zorgde voor gevaar in de 16 van de Blauwen. Met name oud Spakenburg speler Plet, de eerder genoemde Reynaers en Issarti waren een plaag voor de 11 van Spakenburg. Issarti was ook het eindstation van een aanval die mede tot stand kwam door gerommel bij de Blauwen. Volledig vrij voor de keeper ronde Issarti prima af en bracht zijn ploeg daarmee op een 2-0 voorsprong.
IMG_1444.JPG
Met het inbrengen van Pilon en Maynard, als stormram in de 16, wilde Joop Gall nog wat forceren. Dit lukte in de 83e minuut toen Spakenburg vanuit een corner kon scoren. Maynard kopte de bal hard tegen de touwen. Spakenburg ging vanaf dat moment naarstig op zoek naar de 2-2, maar die kwam er niet meer. Beide teams hadden nog wat kansen, waarbij de grootste kans wederom van Maynard zijn hoofd afkwam. Helaas ging de bal net over.

Met de 2-1 eindstand is Spakenburg nog gewoon in de race voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Door het verlies is de opdracht wel glashelder, winnen! Bij een winst met 1 doelpunt verschil zullen Spakenburg en Hercules moeten verlengen, daar de regel van uitdoelpunten wegen zwaarder er niet is. Bij winst met 2 goals verschil, of meer, is Spakenburg zonder verlengen geplaatst voor de p/d finale. Bij gelijkspel of verlies zal het doek definitief vallen. Spakenburg zal bij deze strijd alle Blauwe steun kunnen gebruiken, dus kom in groten getale. De wedstrijd begint om 16:00 uur, tot dan!