gemaakt op : 05 mei 2019

Spakenburg verliest en blijft middenmoter

Voor zowel Spakenburg als Excelsior Maassluis een belangrijke wedstrijd. Bleven de punten in Spakenburg dan konden de Blauwen uitzicht houden op de 3e plek. Dat ging helaas niet door en Spakenburg verloor met 0-2. De punten gingen naar Excelsior en hierdoor konden de bezoekers zelfs naar de 2e plek klimmen. Spakenburg is naar de 8e plaats gezakt.

Spakenburg begon de wedstrijd wederom met Waalkens in de basis. De creatieve middenvelder mag, ondanks zijn doorlopende contract, deze zomer vertrekken en het lijkt erop dat hij nu minuten mag maken om zichzelf in de kijker te spelen voor een eventuele nieuwe club. Of geeft De Wolf hem nu alsnog een kans om zich te bewijzen en speelt Waalkens volgend jaar gewoon voor Spakenburg?

Zoals gezegd, Spakenburg begon de wedstrijd goed in de eerste helft en creëerde meerdere (kleine) kansen. Excelsior was eigenlijk onzichtbaar. Opvallend voor een ploeg die juist de laatste periode goed en verzorgd voetbal speelt, de tweede periode heeft gewonnen en ook in de derde periode bezetten zij de 3e plek. Desondanks had Spakenburg de wedstrijd in de eerste helft in de hand. Echte grote kansen waren er helaas niet. Van der Sande en Waalkens kwamen een paar keer gevaarlijk in de 16 en Sterling kreeg de enige grote kans die hij verzuimde af te maken of af te geven. Verder was Spakenburg vooral gevaarlijk met een aantal corners. In de 45e minuut was Spakenburg dichtbij een voorsprong. Een corner werd door Beijer ingekopt, maar de bal viel op de lat.

In de tweede helft kwamen de bezoekers goed uit de startblokken en dat leverde na 4 minuten al een voorsprong op. De middenvelder Sylla mocht het 16-meter gebied in lopen en verschalkte daarmee Ter Wielen. 0-1. Zo'n 20 minuten later werd Sylla onderuit gehaald door Vreekamp en kreeg een penalty. Daan Blij schoot deze onberispelijk binnen in de linkerhoek. 0-2 en hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Bij Spakenburg mochten Tavares, Selimi en Najib nog wat minuten maken, maar helaas konden ook zij het verschil niet maken. De wedstrijd bloedde dood en de effectiviteit van Excelsior Maassluis maakt het verschil. Eindstand 0-2 en de punten gingen mee naar Maassluis.

Nog 3 wedstrijden te gaan, nog 9 punten te verdienen. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma, Spakenburg speelt om 14.30 tegen de Koninklijke HFC. Tot volgende week!