gemaakt op : 08 april 2018

Spakenburg verliest kansloos in Hengelo van Twente

Als, als, als. Dat zal toch het meest gebruikte woord van de Blauwe supporters zijn geweest na de wedstrijd tegen Twente. Het weer was prachtig, er werd op echt gras gevoetbald op een prima complex en al halverwege de wedstrijd kwam de tussenstand bij Quick Boys door langs de kant van het veld. Alle ingrediënten voor een mooie middag, alleen was het Spakenburg zelf dat niet mee wilde werken. Geheel terecht werd er door de thuisclub twee keer gescoord en op die overwinning was toch erg weinig af te dingen en dan tellen alle als-vragen niet meer.

De Blauwen moesten noodgedwongen in een iets andere opstelling spelen, aangezien aanvoerder Barry Beijer geschorst was door zijn 5e gele kaart. Achterin werd begonnen met Christian Supusepa en aan de rechterkant speelde Nathaniel Will. Verder was er wederom een basisplaats voor Olivier Pilon.

De Blauwen begonnen afwachtend aan het duel en de eerste speldenprikjes waren dan ook van Twente. De eerste echte kans, die was wel voor de mannen van John de Wolf. Twente verdedigde slecht uit, de bal werd opgepakt door Philip Ties, die Kees Tol alleen voor de keeper zette. Helaas had de Volendammer het vizier niet op scherp en schoot hij de bal ruim over.

Spakenburg liet Twente komen en riep daarmee het gevaar toch over zichzelf af. De behendige spelers van de thuisclub wisten er een paar keer gevaarlijk doorheen te komen, maar ze vonden steeds Leon ter Wielen op hun weg. In de 31e minuut leek Spakenburg op achterstand te komen. Ter Wielen pakte een schot van Oosterwijk, hij leek de bal vast te hebben, maar Zinga ontfutselde hem de bal en scoorde. Scheidsrechter Roeleveld keurde in eerste instantie de goal goed, maar na protesten van Spakenburgzijde en overleg met de grensrechter, besloot hij om het doelpunt toch af te keuren. Hier was de coach van Twente Dennis Demmers het dan weer niet mee eens, wat hij ook in woord en gebaar liet merken. De scheidsrechter was hier niet van gediend en stuurde hem naar de tribune.

Het wedstrijdbeeld veranderde daardoor echter niet, Twente gevaarlijk en Spakenburg veelvuldig de lange bal, waarmee er een stuk minder gevaar werd gesticht. In minuut 38 moest er ook nog noodgedwongen worden gewisseld. Tom Oostinjen kon niet verder en hij werd vervangen door Bert Steltenpool, waardoor Philip Ties een linie terug zakte. Al met al een vrij matige eerste helft, waarbij met het nodige fortuin de kleedkamer werd opgezocht met 0-0.

In de tweede helft veranderde er niks aan het spelbeeld en het was dan ook geen verrassing dat de thuisclub op voorsprong kwam. Spakenburg dat aan de rechterkant wel erg zwak verdedigde, liet Ritchie Zinga veel te makkelijk doorlopen en hij wist wel raad met deze kans en schoot het leer achter ter Wielen, 1-0.

Tien minuten later had Spakenburg de kans op de gelijkmaker toen Kees Tol andermaal alleen voor de doelman verscheen. Zijn poging schoot hij alleen wild over, zodat zijn periode van droogstand nog even voortduurt.

Er was wel de wil om iets aan de achterstand te doen, maar veel mislukte deze middag of het ontbrak net aan geluk. Zoals bij een corner van Tol die net werd gemist door de binnenvliegende Tom van der Neut. Met de wissel Jasper Waalkens voor Olivier Pilon werd er gehoopt op wat meer gevaar, maar ook deze ingreep bleek niet het gewenste effect te hebben.

In de 81e minuut was het helemaal over. Na een corner aan Twentekant werd de bal door Henk van Schaik hard binnengekopt en werd de stand 2-0. Hierna kwam Youri Koelewijn nog in de ploeg voor Kees Tol, maar in die korte tijd kon ook de Spakenburger niet veel doen, hoewel hij zich wel onderscheidde met een paar fraaie acties.

Ondanks het verlies blijft Spakenburg de ranglijst aanvoeren met 5 punten voorsprong op de nummer 2. A.s. zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen als DOVO naar de Westmaat komt. Tot dan!