gemaakt op : 02 september 2018

Spakenburg verliest meer dan alleen de wedstrijd tegen AFC

Het is een zware zaterdag geworden voor de Blauwen, niet alleen verloren de mannen van John de Wolf onnodig van AFC, maar verloor het ook aanvalsleider Philip Ties met een sleutelbeenbreuk. De komende weken zullen wij het dus zonder hem moeten stellen, wat natuurlijk een forse aderlating is.

Tel daarbij op het onnodige verlies in Amsterdam en het gevoel van de meeste supporters was na afloop niet al te best.

Op Sportpark Goed genoeg, voor het laatste seizoen de thuishaven van AFC ,scheen een heerlijk zonnetje. Het publiek nam plaats rondom het veld en leek zich op te kunnen maken voor een aantrekkelijk duel. Daar kwam het echter niet van. De eerste helft was zeker van Spakenburg zijde niet al te best, men kwam maar niet goed in het spel, het tempo was te laag en er werd weinig gecreƫerd. Niet dat AFC veel beter voor de dag kwam, ook zij konden het spel niet echt maken en dus was het een vrij matig schouwspel wat er werd voorgeschoteld. Kleine mogelijkheden waren er wel, over een weer, maar tot mooi uitgespeelde kansen kwamen beide teams niet. Beide teams claimden de eerste helft ook nog een penalty, maar de arbiter wilde er niks van weten en wuifde de protesten vakkundig weg. Twee keer in de eerste helft liet Raily Ignacio zijn klasse zien. De gevoelens bij Spakenburg zijn niet overwegend positief, om het zachtjes uit te drukken, maar de spits liet ook vandaag weer zien een echte goalgetter te zijn. In het veld doet hij niet veel, maar als hij energie steekt in een actie is hij ook gelijk gevaarlijk. De eerste keer bracht Leon ter Wielen nog goed redding op een schot van de spits, maar na een half uur spelen bracht hij wel de voorsprong voor de thuisclub op het scorebord. Na een voorzet vanaf de rechterkant nam hij de bal aan tussen twee verdedigers en opende de score. Spakenburg probeerde gelijk wat terug te doen, maar een schot van afstand van Cendrino Misidjan werd door de doelman van AFC over de lat gewerkt. De grootste deceptie vond vlak voor rust plaats toen na een duel Philip Ties schreeuwend naar de grond ging. Hij kwam totaal verkeerd neer en zal door deze blessure een behoorlijke tijd uit de running zijn.

In de tweede helft was Spakenburg beter. Olaf van der Sande was in de ploeg gekomen voor Ties en de Blauwen probeerden iets aan de achterstand te gaan doen. In de 53e minuut leek Kenny Teijsse hands te maken, een strafschop dus voor de Blauwen, maar ook nu wilde de scheidsrechter er niet aan. Kansen kwamen er ook, na een mooie actie van Olaf van der Sande op de achterlijn gaf hij de bal voor op Kevin Sterling, maar die kwam net tekort om de bal binnen te werken. De Blauwen drukten meer en meer om de gelijkmaker te forceren, maar miste net de finesse of het geluk om gelijk te maken. Het dichtstbij was nog de ingevallen Jordi Bitter met een venijnig schot in de korte hoek, maar doelman Zonneveld wist deze poging onschadelijk te maken. Nadat een voorzet van Kevin Sterling door Olaf van der Sande ook niet kon worden binnen gewerkt was het duidelijk, de thuisclub zou deze wedstrijd met 1-0 winnen. Voor Spakenburg is er nu een week de tijd om de knop om te zetten, want de volgende wedstrijd is zaterdag 8 september thuis tegen de regerend landskampioen Katwijk.