gemaakt op : 23 september 2018

Spakenburg verliest onnodig op Het Kasteel

Tegen de jongelingen van Sparta Rotterdam moest Spakenburg het onderspit delven. De Blauwen scoorden niet en Jong Sparta wist tweemaal het net te vinden. Daarmee bleven de punten op Het Kasteel.


Spakenburg startte voortvarend. En in het eerste half uur had Spakenburg minimaal al twee keer moeten scoren. Kevin Sterling trof al snel de paal nadat hij alleen op de keeper af was gegaan. Daarna volgden er wat kansjes uit dode spelmomenten, maar ook deze ballen raakten geen doel. De grootste kans kwam in minuut 26 in de vorm van een penalty. De rappe Sterling werd neergehaald en Bitter ging achter de bal staan. Waar de Blauwe spits vorige week niet faalde was het nu helaas niet raak doordat de keeper de bal kon keren.

IMG_5199.JPG

Na de gemiste penalty was Spakenburg ook direct van slag en nog geen twee minuten later was het Jong Sparta wat wel doel trof. Een minuut daarvoor was er al een kans voor de Rotterdammers, maar die bal vloog over. Nu was het Alhaft die iedereen op het verkeerde been wist te zetten en uiteindelijk ook goalie Ter Wielen wist te passeren. Daarna volgde er nog wat kansen om de score uit te breidden, maar de schade bleef beperkt voor de Blauwen en de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 ruststand.

Na de thee ging Spakenburg naarstig op zoek naar de gelijkmaker, kansen kwamen er wel, maar de bal leek er niet in te willen. Met het inbrengen van Olaf vd Sande en Argjend Selimi (Bitter en Koelewijn eraf) probeerde oefenmeester De Wolf nog wat te forceren, maar ook dat mocht niet baten. Ook Jasper Waalkens die de laatste 15 minuten mocht meedoen kon het verschil niet maken. Uiteindelijk werd het nog 2-0 voor de Kasteelbewoners vlak nadat De Bondt nog op de paal had geschoten, uit een overname was het El Kachati die doel trof.

IMG_5196.JPG

Daarmee was de strijd gestreden en moest Spakenburg met lege handen richting De Westmaat. Op diezelfde Westmaat, aan de Blauwe zijde, zal aanstaande zaterdag de moeder der amateur-derby’s gespeeld worden. Blauw tegen rood in de tweede divisie, een spektakelstuk dat zijn weerga niet kent. Tot dan!

Opstelling Jong Sparta: Michael Fabrie, Levi Bouwense, Lorenzo Fonseca, Suently Alberto, Bradley Martis, Joshua Sanches (86. Youri de Winter), Jaimy Brute, Ilias Alhaft, Ayoub Boukhari (77. Mark Veenhoven), Youssef el Kachati (88. Diederick Luydens), Halil Dervisoglu

Opstelling Spakenburg: Leon ter Wielen, Kevin Sterling, Tom van der Neut, Nathaniel Will (79. Jasper Waalkens), Cendrino Misidjan, Nick de Bondt, Giovanni Gravenbeek, Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Youri Koelewijn (70. Olaf van der Sande), Jordi Bitter (70. Argjend Selimi)

Goals: 28. Ilias Alhaft 1-0, 87. Youssef el Kachati 2-0
Kaarten: Levi Bouwense, Ilias Alhaft (Jong Sparta), Kevin Sterling, Giovanni Gravenbeek, Cendrino Misidjan (Spakenburg)