gemaakt op : 22 oktober 2017

Spakenburg verliest onterecht in Heemskerk

Spakenburg heeft in Heemskerk zijn eerste verliespartij te pakken. Tegen Odin ‘59 was het de bovenliggende partij, maar wist het niet tot scoren te komen. Odin ‘59 deed dat wel en pakte daarmee de 3 punten. 

In de eerste helft kregen de toeschouwers een gezapig potje voorgeschoteld. Beide partijen wisten weinig stootkracht aan de dag te leggen en de kansen waren dan ook gering. Sten Vreekamp schoot van 20 meter over, Ties kwam een teen tekort en dat was het wel zo’n beetje. 

In de tweede helft speelde Spakenburg vol op de aanval. Op de flanken was Spakenburg heer en meester, maar geen voorzet werd tot doelpunt gepromoveerd. Menting, die in de rust te horen kreeg de tweede helft te mogen spelen, speelde een prima pot, maar ook hij kon het verschil niet maken. Ook invallers Schooten en Koelewijn konden de wedstrijd niet in het voordeel van de Blauwen doen kantelen. Odin ‘59 beperkte zich tot verdedigen en deed dat overigens uitstekend. 

De wetten van de voetballerij deden zich uiteindelijk ook deze middag gelden. Maak je de goal zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. De Heemskerkers waren de tweede helft nog niet voor de goal geweest, maar vanuit een corner wisten ze in de 92e minuut de score te openen. Spakenburg probeerde in de dying seconds nog de 1-1 aan te tekenen, maar tevergeefs. De Blauwen liepen hiermee dus onnodig tegen het eerste verlies aan. 

Volgende week speelt Spakenburg een thuiswedstrijd tegen Magreb. Tot dan!