gemaakt op : 13 augustus 2017

Spakenburg verliest terecht van Sparta Nijkerk

Nadat Spakenburg afgelopen woensdag in de strijd om de Salentein Cuo een uitstekende overwinning boekte tegen ASV De Dijk moest het zaterdag 12 augustus aantreden tegen Sparta Nijkerk. Omdat de wedstrijd IJsselmeervogels - De Dijk geëindigd was in een 1-0 overwinning voor de Amsterdammers, was een gelijkspel voor Spakenburg genoeg om het toernooi te winnen.

Spakenburg begon slap aan de wedstrijd en het was Sparta Nijkerk dat veel feller was en de duels won. In de 12e minuut raakte een speler van Sparta met een bekeken schot van een meter of 20 de lat. Vlak daarna was het wederom Sparta dat een kans kreeg, maar een goal bleef uit. In de 21e minuut werd Spakenburg voor het eerst gevaarlijk en na een prima steekbal kon Olivier Pilon alleen op de keeper af, maar deze plukte de bal van zijn voeten waardoor een enorme kans verloren ging. Sparta bleef in het restant van de eerste helft veel dreigender en was vooral over de linkerkant een aantal keren gevaarlijk. In de 35e minuut ontsnapte de linksbuiten wederom aan de aandacht van Sten Vreekamp en hij geeft de bal breed. maar deze wordt net naast geschoten en Spakenburg mocht blij zijn dat de ruststand 0-0 was.

Tweede helft
In de 49e minuut werd de bal uitstekend diep gespeeld op de ingevallen Buitenhuis, hij omspeelde de keeper keurig en schoof de bal binnen, een verdiende 1-0 voorsprong voor Sparta Nijkerk. Spakenburg probeerde na deze goal de druk wat op te voeren en in de 54e minuut schoof de keeper de bal zomaar in de voeten van Youri Koelewijn, die de bal vervolgens slecht voorgaf, waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef. Toch werd het in de 61e minuut alsnog gelijk. Na een onschuldig duel ging spits Richard van Schooten makkelijk naar de grond waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Kees Tol pakte de bal en schoot de penalty keurig binnen, 1-1. Na dit doelpunt moest Sparta Nijkerk weer scoren en het was Donny van der Wal die in de 68e minuut van ruim 16 meter uithaalde en de 2-1 op het scorebord zetten. Na deze treffer was Spakenburg niet meer in staat om de gelijkmaker te forceren, waardoor Sparta Nijkerk de wedstrijd terecht won en daarmee de SalenteinCup won.

Aanstaande dinsdagavond speelt Spakenburg om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen AFC uit Amsterdam en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.