gemaakt op : 21 april 2018

Spakenburg verliest in Volendam

Spakenburg heeft tegen Jong Volendam geen potten weten te breken en verloor de uitwedstrijd met 2-0.

Foto's: Andre Hakvoort.

Spakenburg begon nog wel aardig, had misschien een penalty verdiend in de eerste tien minuten, maar wist daarna eigenlijk niets klaar te spelen. Volendam zat er telkens kort op en was sterker in de duels wat uiteindelijk leidde tot een 2-0 voorsprong voor de oranjehemden.

IMG_9489.JPG

In de eerste helft was het een voorzet vanaf rechts die door Hilterman richting de goal werd gebracht, Ter Wielen was al gezien en de Blauwe defensie op de lijn kon ook geen redding brengen waarmee de bal net over de lijn rolde. Spakenburg kwam daarmee na een kwartier op een 1-0 achterstand en het moest dus op zoek naar de gelijkmaker. Probleem was dat de 16 amper gevonden werd en dat geen enkel schot tussen de palen was.

In de tweede helft was het spel van de Blauwen een tikkeltje beter, maar niet meer dan dat. In de 66e minuut werd vanuit een counter de 2-0 door Tejan gescoord en daarmee was de hoop op een ommekeer wel zo’n beetje weg. De grootste kans voor de Blauwen kwam vanuit een verkeerde terugspeelbal die opgepikt werd door Kees Tol. Tol had de keus om vanaf de zijkant een poging op doel te wagen of de bal voor te geven op de vrijstaande Ties. Het werd een poging op de goal, maar de bal ging hopeloos tegen het zijnet.

IMG_9377.JPG

Volendam kreeg nog rood voor natrappen vlak voor tijd, maar voor aspiraties op een gelijkspel was het toen al te laat. Spakenburg mag wel wederom zijn zegeningen tellen, daar Quick Boys ook weer verliest. Daarmee is de kustploeg ingehaald door de andere kustploeg, Scheveningen wist namelijk wederom te winnen en komt daarmee op 6 punten van Spakenburg.

IMG_9013.JPG

Volgende week een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Spijkenisse, die wedstrijd begint om 15:00 uur, tot dan! 


IMG_9314.JPG