gemaakt op : 09 april 2017

Spakenburg verschalkt kampioen

Op een heerlijke zonovergoten zaterdagmiddag heeft Spakenburg weten te winnen tegen de kersverse kampioen van de Tweede Divisie. Jong AZ dat afgelopen zondag nog VVSB van het veld afblies, wist niet te scoren tegen de Blauwen. Spakenburg deed dat wel en wist daarmee drie zeer belangrijke punten te pakken.

Vanaf de eerste minuut was er meteen dreiging vanaf de kant van de Alkmaarders. Keeper Krul moest dan ook vrij snel handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Spakenburg speelde verdedigend gedisciplineerd en stond organisatorisch vrij solide. In de eerste helft wist de formatie van Joop Gall aanvallend weinig te creƫren. De ruststand was dan ook 0-0.

IMG_5995.JPG

In de tweede helft liet Jong AZ Spakenburg meer in het spel komen. Spakenburg kon daardoor meer aansluiting naar de 16 van de tegenstander vinden. Enkele prima kansen volgden hierop, maar de goalie van Jong AZ werd niet gepasseerd. Een van die kansen was een mooi schot van Vreekamp dat maar net naast kon worden getikt door keeper Olij. Ook Nick Tol testte de keeper uit door hard en laag in de linkerhoek te schieten, maar ook hier wist de doelman de bal naast te tikken. In de 76e minuut was het wel raak nadat Ties de bal voor de goal wist te werken waarop Pilon de bal binnen kon glijden.

Nog een kwartier moest Spakenburg de 1-0 verdedigen. Met name keeper Krul wist zich te onderscheiden door een paar puike reddingen waarmee de voorsprong en daarmee de overwinning over de streep werd getrokken. Enige domper was nog dat Pilon hardhandig naar de grond werd gewerkt door een verdediger van Jong AZ. Achteraf bleek dat een vleeswond en pijn in de schouder het resultaat was van de overtreding. Het is te hopen dat goudhaantje Pilon snel weer zal herstellen en gewoon weer kan voetballen voor de Blauwen.

Spakenburg pakt door de overwinning op Jong AZ drie hele belangrijke punten en stijgt daarmee ook op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen UNA. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op FOX Sports en daarmee beginnen om 15:30. Tot dan!