gemaakt op : 20 januari 2020

Spakenburg verslaat ASWH in een matige wedstrijd

In de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2020 heeft Spakenburg weten te winnen tegen ASWH. Om over naar huis te schrijven was het allemaal niet, en het eindresultaat was een magere 1-0 overwinning, maar ook die leveren 3 punten op.

Spakenburg begon met de volgende 11 spelers: Ter Wielen, Vd Houten, Werkman, Beijer, Vd Neut, Will, Ghaddari, Tavares, Castien, Dekker en Bitter.

Van meet af aan toonde Spakenburg in aanvallend opzicht weinig initiatief. Logischerwijs was het eerste moment dan ook voor ASWH. Ter Wielen stond niet in positie en Werkman verloor de bal, maar Vd Bosch mikte de bal voor open goal ruim naast. Na een kwartier spelen was er nog een kansje voor ASWH, een voorzet vloog langs de goal, maar de ASWH voorhoede kon er niet goed genoeg bij, waardoor het gevaar weer geweken was. Spakenburg kreeg ondanks het weinige initiatief ook twee kansjes in het eerste kwartier. Dekker probeerde het vanaf afstand, maar de goalie van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kon de bal na een tweede poging klemvast pakken. Tavares loste een schot vanuit de draai, maar deze werd onderweg nog tot corner verwerkt. Inmiddels was het flink gaan regenen, passend bij het toch wat troosteloze spel van beide ploegen. 

De wedstrijd kreeg een boost toen Dekker na goed werken een corner uit het vuur wist te slepen. De afgeslagen hoekschop werd door Will opnieuw ingebracht en de kersverse aanwinst Thomas van den Houten wist de bal met het hoofd tot doelpunt te promoveren. 1-0 dus en dit was tevens de ruststand. 

Een echte opleving bracht de goal voor de wedstrijd zelf niet. In de tweede helft bleef het spel aan beide kanten pover. In de 65e minuut maakte Robin Eindhoven zijn debuut, de spits had hier lang op moeten wachten ivm het vrijgeven van de Cypriotische voetbalbond. In de 74e minuut, Koelewijn was toen al gebracht voor Castien, kregen de Blauwen nog een kans op de 2-0. Dekker, die een prima pot speelde, wist in de 16 langs wat spelers heen te pingelen. De voorzet kwam vervolgens via Eindhoven bij Koelewijn, die gaf de bal wel een zetje, maar de poging werd van de lijn gehaald door de verdediging van ASWH. De ingevallen Eindhoven kreeg nog de grootse kans op de 2-0. De lange spits kreeg in de 87e minuut een heerlijke voorzet van Dekker op het hoofd, maar helaas voor de Blauwen en hem wist de keeper de inzet te keren.

ASWH liet aanvallend in de tweede helft weinig zien, maar tegen het einde kreeg de ploeg in het wit-zwart nog wel een kans op de gelijkmaker. Korporaal kon vanuit de 16 een schot lossen op de goal, maar Ter Wielen wist de bal uitstekend te keren. De 1-0 bleef gehandhaafd. Een driepunter dus en daarmee klimt Spakenburg over GVVV heen dat vandaag niet in actie kwam. Daarmee staat Spakenburg in het linkerrijtje op plek 9.

Aanstaande woensdag wacht Ajax in de beker. Wellicht waren de spelers met hun hoofd al in de Johan Cruijff ArenA en was dat de verklaring voor het matige spel tegen ASWH. Voor 50.000! man zullen de Blauwen mogen strijden tegen de koploper van de Eredivisie. Trainer Meijers gaf na de wedstrijd aan dat de kans zeer klein is dat Spakenburg een resultaat kan boeken, maar dat de huid zo duur mogelijk verkocht zal worden. En in het voetbal is niets onmogelijk, dus je weet het maar nooit.

Volgende week zaterdag zal Spakenburg wederom naar de hoofdstad afreizen. Dan zullen de Blauwen de degens kruisen met AFC.