gemaakt op : 10 november 2019

Spakenburg verslaat Katwijk in een enerverende wedstrijd

De Blauwen deden afgelopen zaterdag onder leiding van Chris de Graaf goede zaken door met 4-2 te winnen van Katwijk. De wil om te werken spatte er van af en Spakenburg liet zien dat met die basis elke ploeg het moeilijk zal gaan hebben op of buiten De Westmaat.
 
Spakenburg begon gewijzigd ten opzichte van afgelopen weken, de volgende elf Blauwen stonden in de basis: Ter Wielen, Beekhuis, Werkman, Beijer, Vd Neut, Ghaddari, Pires Tavares, Koelewijn, Dekker, Bitter en Sterling.
 
Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Katwijk. In de derde minuut al kreeg het een dot van een kans. Jongman kon vrij binnenkoppen, maar de lat was het eindstation. Toch lag de bal er nog geen minuut later alsnog in. Hilterman die vanuit de omschakeling goed werd weggestuurd kreeg de bal op doel, maar Ter Wielen kon de bal nog aanraken. De bal rolde wel door en kon daarna door een inglijdende Van der Ban tegen de touwen worden gewerkt. Na de 0-1 bleef Katwijk gevaarlijk en de Blauwen mochten zich gelukkig prijzen dat het na een kwartier spelen niet al 0-2 of zelfs 0-3 stond. Precies na een half uur werd het nog mooier voor Spakenburg. Uit een afgeslagen vrije trap kwam de bal voor de voeten van Vd Neut, die bracht de bal met meer geluk dan wijsheid in de 16 en daar stond Werkman klaar om de voorzet tot goal te promoveren. 
 
Na de 1-1 was het spel voor Spakenburg. en dat goede spel werd beloond met een 2-1 voorsprong. Een prachtige steekbal van Beekhuis bracht Bitter in een 1-op-1 situatie met de keeper. Met Sinteur in de nek bleef Bitter uiterst koel, omspeelde de keeper en schoot hij het leer tussen de palen. De voorsprong ging helaas niet mee de kleedkamer in. De goed spelende Jongman maakte de 2-2 op slag van rust. In de 16 kon hij knap tussen twee Blauwen doorschieten, de bal passeerde ook Ter Wielen en belande in de verre hoek. 
 
Een domper dus, maar de Blauwen lieten zich niet kisten en kwamen goed uit de startblokken in de tweede helft. In de 59e minuut was het bijna voor de derde keer raak nadat Dekker (voor het eerst in de basis) de bal goed voor bracht op Sterling. Met Sinteur in de nek probeerde Sterling in de val de bal achter Kieboom te werken, maar de goalie van Katwijk bracht redding. Wat resteerde was een corner en vanuit die corner sloeg Spakenburg wel toe. Ghaddari kon de bal binnenkoppen, zijn poging was Kieboom te machtig en daarmee bracht hij Spakenburg opnieuw op voorsprong. 
 
Na de 3-2 was het overleven voor Spakenburg, de ploeg in het oranje voerde de druk behoorlijk op. Tot echt grote kansen kwam het overigens niet, maar Spakenburg kwam er zelf ook niet meer uit. Tot het ene beslissende moment in de 87e minuut. Vanuit een ingooi van Katwijk kon de ingevallen Van Lopik de bal meegeven op Bitter. Bitter stak vervolgens zo'n beetje het hele veld over en liet zijn belager Vd Meer in het stof bijten. Oog in oog met de keeper deed hij hetzelfde als in de eerste helft, hij omspeelde de doelman en liet het net vervolgens heerlijk bollen. 4-2 dus en daarmee zaten de drie punten zo goed als in de tas. Een laatste kans was er nog voor Katwijk, Susan knikte een voorzet van Vd Meer tegen de lat, geen goal dus en daarmee kwam de spanning ook niet terug in de slotfase.
 
Spakenburg kon zo drie heerlijke punten bij laten tekenen. Daarnaast poetste het de slechte smaak van vorige week weg door met eer en passie het thuispubliek te vermaken. Een mooie opsteker voor de rasechte Blauwe trainer Chris de Graaf die na de 2-1 van Bitter nog een innige omhelzing had met de doelpuntenmaker. 
 
Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd, dan komt Excelsior Maassluis op bezoek. Bij winst zal Spakenburg de ploeg uit Zuid-Holland passeren. Hopelijk laten de Blauwen dus wederom een wedstrijd vol passie en strijd zien, want zoals gezegd, met die ingrediënten kan Spakenburg van elke ploeg in de tweede divisie winnen. De clash tussen Spakenburg en Exc. Maassluis vangt aan op de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan!