gemaakt op : 19 augustus 2018

Spakenburg wint bekerwedstrijd

In kwalificatieronde 2 troffen SV Spakenburg en RKSV Wittenhorst elkaar voor een ticket in ronde 1 van de KNVB beker. Spakenburg was overduidelijk een maat te groot voor de ploeg uit Horst en uiteindelijk werd de strijd beslecht in een 4-1 eindstand.

Spakenburg speelde in nagenoeg dezelfde opstelling als afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Hercules. Alleen de keepers-post was gewijzigd, Deckers nam plaats tussen de palen i.p.v. goalie Ter Wielen.

Vanaf het begin domineerde de ploeg van John de Wolf en dit resulteerde in meerdere kansen. In de twaalfde minuut kreeg Misidjan vanuit een corner de bal op zijn slof, maar de bal werd door een speler van Wittenhorst uit de doelmond gewerkt. Meerdere kansen, voornamelijk uit dode spelmomenten, volgden en het was wachten op de eerste goal van de Blauwen. De voorsprong kwam er in de 33e minuut toen Waalkens een schot waagde op goal. De bal belande over de keeper in de lange hoek en daarmee kon de 1-0 stand op het scorebord. Vlak voor de 1-0 was Beekhuis nog in het veld gekomen voor de licht geblesseerde Will.

IMG_3107.JPG

In de 39e minuut wist Spakenburg de score te verdubbelen. Een prachtige dubbele een-twee werd door Waalkens zelf opgezet en afgerond. De actie zorgde voor een comfortabele voorsprong en vele tevreden gezichten op de tribunes. Met de 2-0 voorsprong werd ook de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft begonnen beide teams ongewijzigd. Spakenburg ging gedreven verder waar het gebleven was en dit resulteerde al na tien minuten in de 3-0. Wederom was het Jasper Waalkens die het doel trof. Vanaf de zijkant 16 schoot hij de bal leep over de goalie en wist daarmee een hattrick achter zijn naam te zetten. In de 61e minuut was het voor de laatste keer raak aan de Blauwe kant, een afvallende bal werd strak en hard in de linkerhoek geschoten door Tom Oostinjen.

In het restant werden Koelewijn en Najib nog gebracht voor De Bondt en Waalkens en moest Spakenburg nog een tegengoal incasseren doordat Wittenhorst via Derks een penalty kreeg en deze ook wist te verzilveren. De tegengoal kwam mede tot stand door wat verslapping aan Spakenburgse zijde. Zowel trainer als spelers beaamden na de wedstrijd dat dit zonde was en dat deze terugval in scherpte in de Tweede Divisie voorkomen moet worden. De eerste wedstrijd in de Tweede Divisie wacht volgende week al, de tegenstander is dan Barendrecht. Tussentijds wordt er nog een laatste oefenduel gespeeld tegen Fortuna Wormerveer. Dit duel vangt dinsdag aanstaande aan om 20:00 uur aan de Blauwe zijde van de Westmaat, tot dan!

Opstelling Spakenburg: Deckers, Will, Beijer, Van der Neut, Misidjan, Vreekamp, Oostinjen, Sterling, Waalkens, De Bondt, Ties

Opstelling Wittenhorst: Witt, T. Zanders, Spreeuwenberg, R. Zanders, Wijnhoven, Daniels, B. Zanders, Hanssen, Scheres, Beurskens, Derks

Goals: 1-0 Waalkens (‘33), 2-0 Waalkens (‘39), 3-0 Waalkens (‘55), 4-0 Oostinjen (‘61), 4-1 Derks (‘83)