gemaakt op : 24 september 2017

Spakenburg wint in doelpuntenfestijn

Op de Blauwe zijde van de Westmaat regende het in het treffen Spakenburg - Capelle doelpunten. De Blauwen sloten de wedstrijd winnend af met 5-2.

Foto's van Andre Hakvoort

Al vrij vroeg opende Kees Tol de score met een bekeken bal in de linkerhoek. De keeper van Capelle, die ondanks de 5 tegentreffers een puike wedstrijd keepte, kon er niet bij en dus een lekker begin voor de Blauwen. Na 20 minuten spelen lag de 2-0 ook al in het netje. Deze keer was het Pilon die een harde voorzet binnen gewerkt zag worden door een groenhemd. Een eigen goal, maar daarom niet minder lekker.

Spakenburg was dus op weg naar een monsterscore, kreeg ook de kansen op 3-0, maar Capelle kwam wat sterker in de wedstrijd na ongeveer een half uur. Dit drukte zich ook uit in een tegentreffer voor de Blauwen. Een strakke vrije trap van Capelle spatte uiteen op de lat, maar de rebound werd binnengewerkt door Van der Sande. De 2-1 stond op het scorebord en dit was tevens de ruststand.


IMG_7086.JPG

In de tweede helft kwam Capelle sterk uit de startblokken. De kans voor Capelle op de gelijkmaker kwam in minuut 48, maar de bal ging rakelings over. Spakenburg boorde de hoop op de gelijkmaker overigens gauw de grond in. Pilon stiftte de bal heerlijk over de keeper heen en de 3-1 was een feit. De definitieve klap kwam van Steltenpool die een prachtige voorzet van Tol wist binnen te koppen.

 

De scheids besloot nog een klein beetje spanning terug te brengen door een penalty toe te kennen aan Capelle. De stipper werd onberispelijk binnen geschoten door Van der Sande en hij bracht de stand daarmee op 4-2. Het slotakkoord was wederom voor de Blauwen. Pilon kapte en draaide in de 16 zijn tegenstander dol en ronde de aanval mooi af. Daarmee werd de eindstand van 5-2 bereikt, waarbij gezegd moet worden dat Spakenburg ook met 10-2 had kunnen winnen. Een kniesoor die daarom maalt, de 3 punten zijn binnen en de weg naar poleposition verder ingezet. Naast de overwinning was er nog meer goed nieuws in het treffen tegen Capelle, Tom Oostinjen maakte zijn rentree na een langdurige blessure. Oostinjen werd met luid gejuich en applaus ontvangen op het veld.

Volgende week speelt Spakenburg uit tegen Quick Boys, een ware kraker. Tot dan!