gemaakt op : 24 februari 2018

Spakenburg wint en doet goede zaken

Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen DVS ‘33 heeft Spakenburg zich herpakt met een prima overwinning tegen Harkemase Boys. Daarnaast verloor belager Jong Almere City tegen de nummer drie Quick Boys en daarmee lopen de Blauwen uit naar een voorsprong van vier punten.

 

Spakenburg begon voortvarend aan de wedstrijd en had al vroeg op voorsprong moeten komen, maar kon in het eerste kwartier het net niet doen bollen. Daarna werd het wat rommeliger en kon Harkema gevaar stichten. Drie keer kwam Spakenburg in gevaar, waar wel gezegd moet worden dat de grens twee keer voor buitenspel had moeten vlaggen. Gelukkig waren zowel de verdediging als goalie Ter Wielen in goede doen en bleef het 0-0 tot aan de rust. 

 

Na de thee ging Spakenburg verder op basis van het eerste kwartier in de eerste helft. Harkema kwam er niet echt meer aan te pas en Spakenburg was duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde ook in drie goals. Allereerst was het Mike Vreekamp die de score opende. Ties gaf de bal heerlijk voor waarop Vreekamp de bal via de grond het doel in werkte. Daarmee bracht hij Spakenburg op 1-0 en in de positie waarbij de Blauwen nog vrijer konden spelen door de ruimtes die er kwamen.

 

Vlak na de 1-0 waren er al meerdere kansen voor o.a. Kees Tol en Philip Ties die de score verder hadden moeten uitbreiden, maar of de keeper of de paal stonden in de weg. De 2-0 kwam uiteindelijk van Oostinjen die met het hoofd de keeper wist te passeren. De assist werd eveneens met het hoofd gegeven door Beijer. Niemand minder dan Kees Tol maakte er uiteindelijk 3-0 van. Een heerlijke onderschepping van Gravenbeek leverde balbezit op, de bal werd daarna goed voorgegeven op Steltenpool. De invallende spits legde de bal klaar voor de spits uit Volendam, die vervolgens de bal goed in de hoek wist te schieten.

 

Credits waren er ook nog voor Youri Koelewijn, die heel goed inviel en een prima half uur op de mat wist te leggen. Bijna was er nog de goal voor de rasechte Blauwe, maar dat was hem helaas nog niet gegund. Trainer John de Wolf had ook lof voor de jeugdige Spakenburger en gaf aan dat de goals nog wel gaan komen als Koelewijn zo blijft voetballen.

 

Volgende week wacht er een uitwedstrijd in en tegen Capelle. De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur. Tot dan!