gemaakt op : 16 december 2017

Spakenburg wint en kroont zich winterkampioen

In de laatste thuiswedstrijd heeft Spakenburg de winst weten te pakken tegen ACV. Op de Westmaat werd het 4-0 en door deze overwinning en het puntenverlies van Jong Almere City is Spakenburg de trotste koploper en gaat het als herbstmeister de winterstop in.

Op de Blauwe zijde van de Westmaat beleefde Spakenburg een gemakkelijke middag. ACV was duidelijk de mindere en Spakenburg kon vrij ongehinderd zijn aanvallende driften botvieren.

IMG_0581.JPG

De ploeg van John de Wolf kwam dan ook gretig uit de startblokken en wist na een kwartier spelen de 1-0 aan te tekenen. Tol werd weggestuurd en wist op snelheid zijn tegenstander te kloppen en met een lepe boogbal wist hij ook de keeper te verschalken en zo de voorsprong op het scorebord te zetten. Een onvervalste Tol goal en een lekkere vroege voorsprong. De Volendamse spits zat uiteindelijk ook lekker in de wedstrijd, want ook de tweede goal van de Blauwe kwam van zijn schoen. Een voorzet van Sten Vreekamp werd net niet binnengewerkt door Ties, maar in de rebound was het wel raak voor Tol.

Met een 2-0 tussenstand gingen de Blauwen ook rusten. In de tweede helft was ACV wederom aanvallend totaal machteloos en was het Spakenburg dat het spel dicteerde. Dit spelbeeld werd ook omgezet in nog eens twee goals. Eerst was het Ties die tegen zijn oude ploeg fraai wist te scoren. De 4-0 kwam wederom van Tol. Met een fantastische lob wist hij de bal in het doel te plaatsen en liet daarbij de keeper kansloos.

Na de 4-0 waren er nog kansen op meer goals, maar het bleef dus bij een kwartet. Een mooie overwinning die het voetbaljaar mooi afsluit. Na de winterstop speelt Spakenburg eerst uit en wel tegen titelconcurrent Jong Almere City. Fijne feestdagen voor nu en tot dan!

IMG_0595.JPG