gemaakt op : 09 september 2018

Spakenburg wint kraker tegen Katwijk

De Blauwe hebben hun tweede thuiswedstrijd weten te winnen. Tegen de oranjehemden uit Katwijk werd het 2-1 en bleven de drie punten op de Westmaat.

Bekijk hier ook de foto's van Hans Erkelens


John de Wolf koos voor de volgende 11 spelers die in de basis mochten starten: Ter Wielen, Misidjan, Vd Neut, Beijer, Koelewijn, De Bondt, Vreekamp, Oostinjen, Gravenbeek, Sterling en Bitter.

Spakenburg had een prima start en had verdedigend de boel goed op orde. Ook aanvallend waren er enkele kansen te noteren. In de 8e minuut was het Oostinjen die rakelings naast schoot en was het De Bondt die de openingstreffer op zijn schoen had, maar zijn poging ging vlak voorlangs de Katwijkse goal. Vlak daarna, in minuut 29, was het voor Katwijk wel raak. Mengerink ontving vanuit de 16 een pass waarna de lepe spits de bal achter Ter Wielen in de korte hoek schoot. Daarmee kwam Spakenburg op een 0-1 achterstand en daarna werd het spel ook wat slordiger. Aan de 0-1 veranderde niets tot aan de rust.

IMG_4398.JPG

Na de thee kwam Spakenburg fel uit de startblokken. Gravenbeek had meekregen om op 10 te gaan spelen en Oostinjen vertrok daarmee naar de rechterkant. Bitter was tevens achtergebleven en voor hem in de plaats kwam Argjend Selimi in de plaats. Selimi bracht frisheid en bravoure in het spel en speelde onbevangen en met veel snelheid. Vanuit een van zijn acties werd ook een vrije trap afgedwongen. Gravenbeek en De Bondt namen plaats achter de bal. Gravenbeek was uiteindelijk de nemer van de vrije trap en dat bleek de juiste keuze. De bal verdween achter de muur en in de goal. 1-1 dus en Spakenburg kon op zoek naar de voorsprong. De Blauwen kregen daar na een uur spelen meer ruimte voor nadat Katwijk met tien man verder moest. Sterling werd gelanceerd en was sneller dan zijn tegenstander die aan de noodrem moest trekken en dat moest bekopen met een rode kaart. De vrije trap die werd toegekend werd ook nog bijna verzilverd door Gravenbeek.

Spakenburg had na de rode kaart de touwtjes duidelijk in handen. Vele corners en een grote kans van Oostinjen volgde, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan. Na een trio van corners achter elkaar was het bij de laatste raak. Beijer kopte de bal met een heerlijke snoekduik achter Kieboom. In de tien minuten na de 2-1 kreeg Katwijk nog kansen op de gelijkmaker. De grootste kans kwam uit een vrije trap, maar de paal bracht gelukkig redding. Na drie minuten blessuretijd en een wissel voor de goed spelende Koelewijn vond de scheids het goed geweest en was de overwinning een feit.


IMG_4372.JPG
Spakenburg nestelt zich door de winstpartij in de top vijf. Volgende week wacht er een uitwedstrijd tegen FC Lienden alwaar Spakenburg op jacht kan naar de eerste uitoverwinning. Tot dan!

Opstelling Spakenburg:
Ter Wielen, Misidjan, Vd Neut, Beijer, Koelewijn, De Bondt, Vreekamp, Oostinjen, Gravenbeek, Sterling en Bitter.

Opstelling Katwijk:
Kieboom, Van Weerdenburg, Sanchez Angulo, Jongman, Hilterman, Schet, Sinteur, Mamedov, Blokland, Hamdi, Mengerink

Goals: Mengerink (‘29), Gravenbeek (‘56), Beijer (‘81)

Kaarten: Sinteur (rood)