gemaakt op : 16 augustus 2017

Spakenburg wint laatste oefenwedstrijd van AFC

De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het eerste seizoen in de 3e Divisie werd door Spakenburg met 1-0 gewonnen van AFC, dat uitkomt in de 2e Divisie. In een wedstrijd waarin AFC wat makkelijker voetbalde, was het Spakenburg dat door een prachtige vrije trap van Jasper Waalkens met 1-0 won.

In de eerste helft was het AFC dat de bal makkelijk rond liet gaan zonder in de eerste fase veel kansen te creeren. Het was Spakenburg dat na 10 minuten voor het eerst gevaarlijk werd, een lange bal van keeper Leon ter Wielen kwam terecht bij Kees Tol die de bal voorlangs schoot, waar Bert Steltenpool een teenlengte te kort kwam om de bal alsnog binnen te tikken. In de 19e minuut was het AFC dat op voorsprong had moeten komen, maar de spits schoot de bal alleen voor de keeper voorlangs. Na deze kans kreeg AFC nog een paar mogelijkheden, maar de rust werd bereikt met een 0-0 stand op het scorebord. Spakenburg oogde in de eerste helft onrustig en AFC won vooral de slag op het middenveld.

De tweede helft voetbalde Spakenburg veel verzorgder. Met het inbrengen van o.a. Jasper Waalkens en Mike Vreemkamp werd de balans op het middenveld veel beter. Ook Michel Goossensen was ingevallen en na een goede actie speelde hij de bal op de eveneens ingevallen Armend Selimi die de bal in het zijnet schoot. AFC kreeg eveneens de nodige kansen via Esajas die aan de linkerkant een ware plaag was voor zijn tegenstander. In de 63e minuut had hij zijn ploeg op voorsprong moeten schieten, maar alleen voor de keeper schoot hij de bal naast. 

In de 67e minuut kreeg Spakenburg een vrije bal op de rand van de zestien en het was Jasper Waalkens die de bal prachtig via de onderkant van de lat binnenschoot, 1-0.  Na deze treffer ontstond er veel ruimte aan beide kanten en hadden er meer treffers kunnen vallen. Toch slaagde Spakenburg erin om de nul vast te houden waardoor een overwinning in de laatste oefenwedstrijd een feit was. 

Zaterdag speelt Spakenburg in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen 
ADO '20 dat dit seizoen uitkomt in de 3e Divisie zondag. In Heemskerk wordt om 17.00 uur afgetrapt.