gemaakt op : 24 februari 2019

Spakenburg wint na een uitstekende 2e helft van Rijnsburg

Op een zonovergoten sportpark Middelmors heeft Spakenburg zichzelf een prima dienst bewezen door met 4-3 te winnen van Rijnsburgse Boys. Na 39 minuten spelen had menig Blauwe supporter daar een hard hoofd in want toen leidden de Uien comfortabel met 2-0.

Door de schorsing van Jasper Beekhuis en de blessure van Nathaniel Will startte Spakenburg ten opzichte van de week ervoor tegen Lienden met Bitter weer in de punt van de aanval en Gravenbeek op rechtsachter. Philip Ties had een wat meer controlerende rol naast Mike Vreekamp waardoor de opstelling verdacht veel leek op die van tegen de Vogels.

Op het natuurgrasveld (heerlijk) van Rijnsburg had Spakenburg in het begin wel wat tijd nodig om zich daaraan aan te passen. Het spel oogde slordig al zal daar ook de veel stuiterende bal een oorzaak van zijn geweest. Al na 9 minuten stond Spakenburg met 1-0 achter door een rake vrije bal van Thomas Bakker. Op een goeie 25 meter van de goal poeierde hij direct op het doel maar doordat de bal van richting werd veranderd, was doelman Jordy Deckers volstrekt kansloos.

Beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht maar rond minuut 20 tot 25 had Spakenburg een goede fase. Olaf van der Sande glipte er tot twee keer toe langs en binnen de 16 kon hij helaas geen medespeler vinden die de trekker kon overhalen. In diezelfde fase scoorde Rijnsburg maar omdat de schutter opzichtelijk buitenspel stond, ging dat feestje niet door. Het was wel uitstel van executie want in de 36e minuut werd het toch nog 2-0. Een hoge en lange voorzet van captain Jongeneelen werd bij de 2e paal binnen gewerkt door Zeldenrust.

4 minuten voor de rust werd Sterling binnen de 16 gevloerd en was het oordeel van scheidrechter Smit onverbiddelijk: penalty. Dit buitenkansje werd feilloos ingeschoten door Philip Ties zodat er met een 2-1 stand de thee werd opgezocht.

De tweede helft begon Spakenburg met een andere speelwijze die de ploeg van trainer de Wolf dit keer geen windeieren legde. Menting verving de hard werkende maar verder onzichtbare Jordi Bitter. Ties schoof door naar de nr. 10 positie achter de beide spitsen Sterling en van der Sande.

Het eerste plaagstootje was van Rijnsburg in de persoon van Jongeneelen. Maar daarna nam Spakenburg duidelijk de regie in handen. In het tweede bedrijf leek het of alle schroom van de ploeg werd afgegooid en combineerde het diverse malen dat het een lieve lust was.

Binnen 3 minuten (minuut 57 - 59) boog Spakenburg de achterstand om. Eerst was daar van der Sande die slim bij zijn tegenstander wegliep en 1 op 1 met de matig keepende van Nieuwkoop geen fout maakte. Nauwelijks bekomen van de gelijkmaker was het Philip Ties die een voorzet van Tom Menting met veel precisie, laag in de verre hoek plaatste: 2-3.

Rijnsburgse Boys was niet alleen de regie maar ook volledig de kluts kwijt en Spakenburg kon haar favoriete spel spelen. Rijnsburgse Boys durfde het aan om achterin 1 op 1 te gaan spelen en met een beetje meer geluk, raffinement en gogme hadden de Blauwen de wedstrijd al veel eerder in het slot kunnen gooien. Kevin Sterling deed dat uiteindelijk in de 88e minuut. Volledig vrijstaand kreeg hij op 25 meter van het doel de bal aangespeeld van Cendrino Misidjan. Een kleine versnelling en een verwoestend schot later lag de 2-4 in de touwen. Dat de Uien diep in blessuretijd nog 3-4 scoorden (wederom Zeldenrust) mocht de pret niet drukken.

Zo won Spakenburg na een belabberde eerste helft deze lastige maar zeer aantrekkelijke uitwedstrijd na een puik tweede bedrijf. Volgende week is er geen competitie waarna op 9 maart Jong Vitesse op bezoek komt.

Spakenburg: Deckers, van der Neut, Beijer, Misidjan, Gravenbeek, Vreekamp, Koelewijn (‘64 Selimi), Ties, Bitter (‘46 Menting), Sterling (‘90+1 Waalkens).

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielissen, Bakker, Strooker, Jongeneelen, Opoku, Spruijt (’86 Knol), Ros, Demon (’70 Meefout), Tillema (’86 Magan), Zeldenrust.

Scoreverloop:

9’   1-0         Bakker
36’ 2-0         Zeldenrust
41’ 2-1         Ties (P)
57’ 2-2         Van der Sande
59’ 2-3         Ties
88’ 2-4         Sterling
90+2’ 3-4     Zeldenrust

Scheidsrechter: Smit
Geel: Sterling en Koelewijn (beide Spakenburg)

Toeschouwers: 1.386