gemaakt op : 15 augustus 2018

Spakenburg wint oefenwedstrijd tegen Hercules

SV Spakenburg heeft de voorlaatste oefenwedstrijd winnend weten af te sluiten tegen USV Hercules. De ploeg uit Utrecht onder leiding van oud Spakenburg trainer Jochem Twisker trad op eigen (oefen)veld aan tegen de formatie van John de Wolf. De Blauwen wisten de uitwedstrijd uiteindelijk met een 0-2 voorsprong af te sluiten.

De Blauwen begonnen met de volgende spelers: Ter Wielen, Will, Beijer, Vd Neut, Misidjan, Oostinjen, Vreekamp, Sterling, De Bondt, Waalkens en Ties. Spakenburg speelde op het eerste oog in een 4-4-2 opstelling, maar in balbezit schoof Will mee naar voren waardoor er een 3-5-2 formatie ontstond.

De Blauwen begonnen fel en gretig aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in meerdere mogelijkheden. Na vijf minuten kon vanuit een corner Vd Neut inkoppen, maar zijn poging werd nog van de doellijn weggehaald. Nog geen twee minuten later was het wel raak. De opgekomen Will werd neergehaald in de 16 en Ties schoot de penalty onberispelijk binnen. Na tien minuten leek de score al verdubbeld te worden. Waalkens schoot met een zeer fijne trap de bal op de paal, de rebound was voor Ties, maar nadat de bal in de goal was gewerkt stond de vlag voor buitenspel al omhoog.

In de 19e minuut was het wel weer raak. Een goede voorzet van Nick vd Bondt werd aangeraakt door Sterling en kwam vervolgens via een Hercules speler in de goal. Met deze 0-2 tussenstand gingen beide ploegen ook de kleedkamer in.

In de tweede helft stonden nagenoeg dezelfde spelers in het veld, alleen Jasper Beekhuis was in het veld gekomen i.p.v. Will. Na ongeveer een kwartier spelen kwam de grootste kans in de tweede helft. Vreekamp nam de bal vanaf rechts heerlijk op zijn slof, maar de keeper kon nog ternauwernood de vingertoppen tegen de bal plaatsen en daarmee de 0-3 voorkomen. Vlak na deze kans kwam er nog speeltijd voor Armend Selimi, Youri Koelewijn, Olaf vd Sande en Rida Najib. Zij namen de plaats in van Oostinjen, Waalkens, vd Neut en de Bondt.

In het laatste half uur drong Hercules nog wat aan, kreeg het wat meer kansen, maar Leon ter Wielen hield zijn doel schoon. Ook Spakenburg had nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Aanstaande zaterdag zal Spakenburg om 16:00 uur aantreden tegen RKSV Wittenhorst. Deze keer zal het om het 'echie' gaan, het betreft namelijk een KNVB bekerwedstrijd. De wedstrijd zal samenvallen met de open dag van SV Spakenburg. Iedereen is van harte welkom. De hele dag zijn er leuke gratis activiteiten voor kinderen, de zojuist genoemde bekerwedstrijd zal gespeeld worden en na afloop is er o.a. een veiling en kan de prachtige nieuwe presentatiegids bekeken worden. Tot dan!