gemaakt op : 17 februari 2019

Spakenburg wint ook thuis van FC Lienden

Spakenburg heeft zijn eerste thuisoverwinning in 2019 weten te pakken. Een helft tegen de ploeg uit de Betuwe was genoeg. 4 goals vielen er maar liefst in die eerste speelhelft, daarna kwam Lienden nog terug op 4-2, maar in gevaar kwam de overwinning nooit.

Spakenburg begon zonder Bitter en Selimi. Will kreeg een plek in de basis en ook keeper  Deckers stond weer opgesteld wegens de blessure van Ter Wielen. Spakenburg begon met aanvallende intenties en liet duidelijk zien dat het op zoek was naar een vroege goal. Die kwam er ook door een grote fout van de verdediging van Lienden. Felomina verslikte zich in zijn eigen beweging en Ties kon gemakkelijk de bal oppikken om vervolgens keurig af te ronden. Tien minuten op het scorebord en een 1-0 voorsprong. In minuut 13 was er bijna de gelijkmaker, maar de poging van Mansouri in de 16 ging over de goal. Nog geen minuut later was het wel raak, maar aan de andere kant. In de 16 van Lienden konden de Blauwen elkaar vrij eenvoudig vinden. De bal kwam als laatste bij Youri Koelewijn die bekeken de bal in de rechterhoek deponeerde.

Zo beloofde het een vrij eenvoudige middag te worden. Spakenburg ging verder waar het gebleven was en wist in minuut 24 en minuut 37 ook de 3 en de 4-0 te maken. Eerst was het wederom Ties die knap een voorzet van Will wist binnen te schieten en als laatste deed Sterling ook een duit in het zakje. Een strakke voorzet van Vd Sande werd door de rappe aanvaller heerlijk binnen geschoven. 4-0 dus en dat was ook de ruststand.

Het gevaar van verslapping ligt altijd op de loer bij een grote voorsprong in de rust. Dit gevaar kwam ook de hoek omkijken bij de Blauwen. Lienden kwam in de tweede helft terug op 4-2. Eerst was er de terechte penalty die werd verzilverd door Intezar en later wist Mijland knap af te ronden na een goede solo op randje 16, waarmee hij zich vrij speelde voor een bekeken en geplaatst schot. Daarna was de grootste kans nog voor Spakenburg, een kopbal van Misidjan werd door de keeper gepakt en daarmee bleef het 4-2.

Drie punten erbij dus voor de ploeg van John de Wolf en daarmee zet het zich naast Exc. Maassluis dat alleen wel een beter doelsaldo heeft. Volgende week zal Spakenburg voor de tweede keer in twee weken naar de gemeente Katwijk afreizen, daar zal het de degens kruisen met de Rijnsburgse Boys. Tot dan!