gemaakt op : 01 augustus 2018

Spakenburg sluit ook tweede oefenwedstrijd winnend af

De ploeg van John de Wolf heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd winnend weten af te sluiten. Tegen Jong Volendam werd het 2-1. De goals waren afkomstig van Philip Ties en Jasper Waalkens. 

 

De Blauwen begonnen de eerste helft met Deckers, Misidjan, Beijer, Vd Neut, Will, De Bondt, Vreekamp, Gravenbeek, Ties, Sterling en Vd Sande. 

 

In het eerste half uur van de wedstrijd waren de grootste kansen voor de gasten uit Volendam. De jonge oranjehemden wisten elkaar meermaals gemakkelijk te vinden, maar de afronding bleef uit. Spakenburg kreeg zijn echte eerste kansen na een half uur spelen. Vd Sande en Gravenbeek waren de spelers die de keeper van Volendam aan het werk zetten met een schot op goal. De Blauwen trokken de wedstrijd beetje bij beetje meer naar zich toe en wisten ook op voorsprong te komen in de 40e minuut. Sterling gebruikte zijn wapens, behendigheid en snelheid, en werd na een goede actie neergehaald in de 16 waarop een penalty volgde. Ties benutte de strafschop feilloos door de bal hard en geplaatst in de hoek van de goal te werken. De 1-0 kon op het scorebord en dit was tevens de ruststand. 

 

In de tweede helft waren er, zoals gebruikelijk met een oefenwedstrijd, veel wisselingen. Alleen Vd Neut en Sterling bleven staan en in het veld kwamen; Ter Wielen, Beekhuis, Armend Selimi, Menting, Oostinjen, Koelewijn, Najib, Waalkens en Argjend Selimi. Later zouden ook Vd Neut en Sterling nog gewisseld worden en mochten Misidjan en De Bondt weer het veld in.

 

In de tweede helft had Spakenburg van meet af aan meer het spel in handen. Dit resulteerde in meerdere kansen. De goal kwam echter voort uit de individuele klasse en het scherpe oog van Jasper Waalkens. De slimme middenvelder zag de goalie van Jong Volendam te ver voor zijn goal staan en schoot de goal fantastisch binnen vanaf een meter of veertig. Een beauty en dus een 2-0 voorsprong voor de Blauwen. Na de 2-0 volgde er nog meerdere kansen op de 3-0, maar het was Jong Volendam wat nog een duit in het zakje deed door de 2-1 aan te tekenen. Dit was tevens de eindstand en daarmee boekte de Blauwen, zoals gezegd, hun tweede overwinning in de oefencampagne. 

 

Aanstaande zaterdag wacht er heuse oefenderby en treed Spakenburg aan tegen Eemdijk. De wedstrijd op sportpark De Vinken vangt aan om 14:30 uur, tot dan!