gemaakt op : 07 oktober 2018

Spakenburg wint op tandvlees

In de uitwedstrijd tegen Exc. Maassluis heeft Spakenburg goede zaken gedaan. Na een zware wedstrijd was uiteindelijk 1-2 de eindstand. 


Spakenburg begon met dezelfde 11 als in de derby tegen IJsselmeervogels. Wederom met 3 man achterop. Ook Argjend Selimi mocht wederom vanaf de start verschijnen, maar zijn wedstrijd was helaas van korte duur. Een botsing zorgde ervoor dat Selimi naar de grond ging en daar voor enkele minuten bleef om verzorgd te worden. In de vijfde minuut bleek dat hij niet verder kon en werd hij afgelost door Olaf vd Sande. Volgens John de Wolf gaat het om een lichte hersenschudding bij Selimi. 


In de eerste twintig minuten die erop volgden was het vooral aftasten en waren er geen echte grote kansen te noteren. In minuut 28 was het de ongrijpbare Sterling die de Blauwen wederom een penalty bezorgde. Vreekamp was de man die achter de bal ging staan en hem in de hoek achter de goalie wist te schuiven. 


Direct na de 0-1 was er een grote kans voor Afaker op de 1-1. Hij lepelde de bal over Ter Wielen, maar de Blauwe goalie wist met zijn vingertoppen de bal nog te toucheren om vervolgens de bal voor de doelmond in de handen te nemen. Niet veel later was het weer Afaker met een kansje, maar deze keer had Ter Wielen de ballen direct in de handen. 


In minuut 40 was er dan toch de gelijkmaker nadat Kruithof ook een penalty wist te verzilveren. De penalty was toegekend na hands van Vreekamp. 


Vlak voor rust werd het nog 1-2 voor de ploeg van John de Wolf. Een geweldige voorzet van Youri Koelewijn, die sowieso een uitstekende wedstrijd speelde, kwam terecht bij Vd Sande die vervolgens vanaf links de bal fantastisch binnen wist te schieten in de verre kruising. Met de 1-2 stand gingen de Blauwen ook de rust in. 


Na de rust begon de slijtageslag waarbij veel Blauwe spelers, o.a. Vd Sande en Bitter, last kregen van de benen. Dit had eigenlijk geen probleem moeten opleveren als de 1-3 in de 62e was toegekend. Youri Koelewijn dribbelende geheel zelf op richting de 16, daar werd hij gestuit, maar de bal kwam voor de voeten van Vd Bondt. De Blauwe middenvelder passeerde de keeper, de goal werd gevierd, maar na overleg van de arbitrage werd het doelpunt geannuleerd. Doordat het 1-2 bleef moest Spakenburg met vereende krachten de voorsprong behouden. Daarbij moet gezegd worden dat Maassluis er bijzonder weinig van bakte en de Blauwe verdediging goed ingreep indien dat nodig was. 


Na vier minuten blessuretijd was het genoeg geweest en blies de scheids de wedstrijd tot een eind. Daarmee gaan de drie punten mee naar Spakenburg en staan de Blauwen sterker geworteld in het linkerrijtje. 


Volgende week wacht de Kon. HFC. Die wedstrijd begint om 15:00 uur aan de Blauwe zijde van De Westmaat. Tot dan!