gemaakt op : 26 augustus 2018

Spakenburg wint openingswedstrijd van BVV Barendrecht

Spakenburg is de Tweede Divisie goed begonnen. De Blauwen wonnen de eerste wedstrijd tegen BVV Barendrecht met 1-0 in een zwaarbevochten wedstrijd. Mike Vreekamp was de maker van het wonderschone doelpunt.

Spakenburg begon de wedstrijd goed en kwam na 3 minuten al bijna op voorsprong. Oostinjen knalde de bal op de paal waardoor de voorsprong uit bleef. De wedstrijd ging daarna op en neer. Zowel Barendrecht als Spakenburg kregen wat kansen, maar echte grote mogelijkheden bleven uit.

In de tweede helft deed Spakenburg er een tandje bij. Na ongeveer 10 minuten was daar het bevrijdende doelpunt. Na een voorzet van links viel de afvallende bal voor de voeten van Vreekamp. De middenvelder twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit. De bal eindigde in het dak van het doel en daarmee stond de 1-0 op het scorebord. Door deze voorsprong kreeg Spakenburg wat meer ruimte en werden er ook steeds meer kansen gecreëerd. Olaf van der Sande bracht veel gevaar nadat hij in de 71e minuut Waalkens mocht vervangen. De rappe spits werd meerdere keren gevonden en kon met zijn snelheid gevaarlijk worden.

Spakenburg speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en gaf weinig tot niets meer weg. Daarmee pakken de Blauwe de eerste 3 punten in de Tweede Divisie. Volgende week wacht AFC. De Amsterdammers wonnen vandaag ook met 0-1 van Kozakken Boys. Aanvang 14.30 uur in Amsterdam.