gemaakt op : 24 november 2019

VERSLAG | Spakenburg wint streekderby van GVVV

De eerste wedstrijd van de nieuwe Spakenburg trainer Eric Meijers is uitgelopen op een mooi debuut met drie punten die konden worden bijgeschreven. Spakenburg mocht het zoet van de overwinning voor de derde keer op rij proeven, ook was dit de eerste uitzege van het seizoen, dus puur qua ‘scorebordjournalistiek’ kon het niet veel beter. De praktijk is altijd wat weerbarstiger; in de rust mocht Spakenburg zeker niet klagen dat die met 0-0 werd bereikt. De tweede helft was een spektakelstuk en na 96 minuten met de Blauwen uit Spakenburg als winnaar.


De wedstrijd begon met een minuut niks doen. Een gezamenlijk statement tegen racisme. Het is jammer dat het nodig is, maar mooi dat het op alle voetbalvelden te zien was dit weekend. 
Toen de wedstrijd in de 2e minuut losging was GVVV gelijk gevaarlijk. Spakenburg leek vooral uit de omschakeling gevaarlijk te willen worden, maar echte kansen kregen de Blauwen niet in het begin. Mooie acties waren er, maar in de afwerking ging er net te veel mis. De meest dreigende aan de kant van de Blauwen, was Vince Gino Dekker, maar zijn voorzetten waren of net niet op maat of er werd goed verdedigd. GVVV daarentegen was via Powel enkele keren wel gevaarlijk, maar ter Wielen stond steeds op zijn post. Zeker in minuut 24 toen er twee wereldreddingen van hem afkomstig waren. Zelfs liggend op de grond wist hij een dubbele inzet te keren. Mooi keeperswerk en misschien wel het hoogtepunt van de verder wat fletse eerste helft. De thuisclub was de betere ploeg, Spakenburg kreeg een paar kleine kansjes, maar de grotere kansen waren voor GVVV maar vooral Powel kreeg de bal niet langs doelman ter Wielen.

 

Spakenburg leek een stuk beter uit de kleedkamer te komen, er leek meer controle op de aanvallen van GVVV. Na de 60e minuut belanden de wedstrijd in een stroomversnelling. Het begon met een gele kaart voor Hero van Lopik, daarna kwam er aan beide kansen een aardige schietkans. GVVV wisselde tweemaal, Spakenburg één keer. Kevin Sterling verliet en veld en zijn vervanger was Roy Castien. Die was amper het veld ingelopen of hij ging de combinatie aan met Vince Gino Dekker en scoorde prachtig de 0-1. Een gelukkige hand van wisselen dus voor de kersverse trainer. Twee minuten later: GVVV levert de bal zomaar in bij Everton Pires Tavares en die pakte het buitenkansje direct uit met een prachtige knal in de rechterhoek. Toen iedereen even rustig ging zitten was de spanning al snel weer terug. De ingevallen van Nieuwkerk werkte een voorzet vanaf links knap binnen en zorgde zo voor de 1-2 stand. En nog een kwartier te spelen. Dat ging zoals je mag verwachten. Spakenburg moest achteruit, gaf ook de nodige kansen weg, maar kreeg zelf ook een paar zeer grote kansen. In minuut 79 leek de gelijkmaker al te komen toen Spakenburg opzichtig blunderde en GVVV met meerdere mensen richting ter Wielen mocht. Van Nieuwkerk wilde aanleggen voor de gelijkmaker, maar een uiterste inspanning van Barry Beijer wist de gelijkmaker te voorkomen. Dekker kreeg daarna nog een kans op de 1-3, net als even later Jordi Bitter maar het geluk in de afwerking ontbrak. In de zes(!) minuten blessuretijd kreeg GVVV in de laatste seconde nog de kans toen ter Wielen een bal losliet, maar de bal werd hoog over gewerkt. Zo gingen de juiste blauwen er dus met de punten vandoor en mogen ze volgende week proberen om de reeks nog mooier te maken. Startend tegen de blauwen van Quick Boys a.s. zaterdag. Tot dan!