gemaakt op : 27 september 2019

Spakenburg wint tegen SDO en gaat door in de KNVB beker

Op woensdagavond heeft Spakenburg een 2-0 winst weten te boeken tegen de Bussumse ploeg SDO. Daarmee gaat het door in de beker en zal het in oktober ASWH (5-1 winst tegen TEC) ontvangen op de Blauwe zijde van de Westmaat.
 
Spakenburg begon met de volgende elf: Deckers, Beekhuis, Beijer, Vd Neut, Werkman, Vreekamp, Tavares, Selimi, Sterling, Castien en Versteeg.
 
In de eerste helft kon Spakenburg geen pot breken tegen het twee klassen lager spelende SDO. De ploeg uit Bussum kon zelfs gemakkelijk meekomen in het niveau van Spakenburg en melde zich enkele keer rond en in de 16 van Spakenburg. In de 21e minuut kregen de Blauwen een uitgelezen kans om de score te openen. Sterling ging over het been en de arbiter wees naar de stip. Castien schoot echter zacht, laag en door het midden bij de stipper en daarmee was de bal een gemakkelijke prooi voor de goalie van SDO. Daarmee bleef het 0-0 tot aan de rust en Spakenburg moest zich daardoor toch echt even achter oren krabben. 
 
In de rust bleven Werkman en Castien achter in de catacomben. De Zwart en Koelewijn waren hun vervangers. In de tweede helft waren er aanzienlijk meer kansen voor het meer vooruit spelende Spakenburg. Enkele grote kansen werden gemist, maar gelukkig was het in de 55e minuut dan toch raak. Met een lekkere steekpass werd Selimi weggestuurd, de aanvaller schoot vervolgens de bal beheerst langs de keeper van SDO. 1-0 dus en nog ruim een half uur om de score verder uit te bouwen en aan het zelfvertrouwen te werken. 
 
Helaas werden veel grote kansen net niet goed geraakt of gekeerd door de keeper. Af en toe kwam SDO er zelf nog gevaarlijk uit met als grootste kans de bal op de lat van Visser. 
 
In de 86e minuut moest Oeters van SDO vertrekken met rood en stond Spakenburg met een man meer. Uit de situatie wist Spakenburg nog enkele keren gevaarlijk te worden en kreeg het in de 93e minuut zijn tweede penalty nadat wederom Sterling gevloerd werd in de 16. Ditmaal was het wel raak, Versteeg schoot de 2-0 binnen en daarmee was het pleit beslecht. 
 
De winst dus voor de Blauwen, maar hartverwarmend was het zeker niet. Aanstaande zaterdag wacht er een uitwedstrijd in de tweede divisie. Jong Volendam is dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 15:00 uur, tot dan!