gemaakt op : 02 december 2019

VERSLAG | Spakenburg wint voor de vierde keer op rij

Na een zwak begin van de eerste helft stelt Spakenburg orde op zaken met doelpunten van Koos Werkman en Kevin Sterling. De tweede helft was een formaliteit omdat Spakenburg niet meer hoefde en Quick Boys niet kon.

Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd waren vanmiddag aanwezig. Mooi weer, een spraakmakende tegenstander en veel publiek. Quick Boys ging goed van start en zette Spakenburg gelijk onder druk. In de eerste tien minuten kregen de bezoekers dan ook drie corners mee. Helemaal ongevaarlijk waren die niet. Vooral de eerste corner in de 7e minuut. Een hoge bal werd maar half weggewerkt waardoor Quick Boys hem in de rebound net overschoot. Spakenburg speelde in de eerste helft tegen de zon in en had daar zichtbaar last van. Ballen werden verkeerd ingeschat en daarbij zette Quick Boys de Spakenburgse verdediging flink onder druk. Pas in de 13e minuut kon Spakenburg wat terug doen. Een steekbal van Tavares op Dekker die vanaf rechts voorgaf maar Sterling schoot de bal via een Quick Boys been naast. De grootste kans voor Quick Boys kwam in de 30e minuut. Dennis Kaars kwam alleen op Spakenburg keeper Ter Wielen af en probeerde hem te poorten. Dat ging niet helemaal lekker. Een minuut later weer een kleine kans voor Jordi Bitter maar hij schoot over. In de 33e minuut kreeg Spakenburg een vrije bal mee na een harde overtreding op Vince Gino Dekker. Diezelfde Dekker nam de vrije bal vanaf de rechterkant, halverwege de helft van de tegenstander. De bal ging over alles en iedereen heen behalve Koos Werkman. De verdediger kopte de bal in de lange hoek en bracht Spakenburg op een 1-0 voorsprong. Dit was een klein beetje tegen de verhouding in. Het doelpunt gaf de mannen van Eric Meijer vertrouwen. In de 38e minuut was het weer raak. Een prachtige aanval inclusief schaar van Vince Gino Dekker die de bal voorgaf op Kevin Sterling. Beheerste kopte Sterling de bal in precies dezelfde hoek als Werkman dat eerder deed. 2-0 voor Spakenburg. In de 41e minuut was Barry Beijer nog dicht bij een doelpunt als hij de bal hoog op doel kopt maar de keeper van Quick Boys kon er net bij.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. In de 50e minuut schoot Jeffrey Ket van Quick Boys hard in het zijnet. In de 53e minuut was Koos Werkman dichtbij zijn tweede doelpunt maar Quick Boys keeper Martijn de Zwart hield zijn kopbal tegen. Het spel werd er van beide partijen niet beter op maar spannend was het wel. Quick Boys ging op zoek naar de aansluitingstreffer en als die valt dan kan zo’n wedstrijd nog alle kanten opgaan. Gelukkig voor Spakenburg kwam het niet zover en bleef de 2-0 voorsprong ook in de tweede helft behouden. Zo behaalde Spakenburg zijn vierde overwinning op rij en verstevigd het zijn plek in de middenmoot.

Volgende week speelt Spakenburg uit tegen De Treffers. De wedstrijd begint om 18:00 uur.