gemaakt op : 17 maart 2019

Spakenburg wint in winderig Scheveningen.

In de uitwedstrijd tegen Scheveningen heeft Spakenburg met 2-4 weten te winnen. In de rust stond het nog 0-0, maar de tweede helft zat dus wel vol met goals.

Spakenburg begon met Deckers, Will, Beijer, van der Neut, Misidjan, Gravenbeek, Beekhuis, Koelewijn, Vreekamp, Ties en Sterling. Deze opstelling hield niet lang stand want zowel Ties als Gravenbeek moest binnen een half uur noodgedwongen naar de kant met een blessure. Hun vervangers waren Menting en Selimi.

In de eerste helft hadden beide teams moeite met de wind, maar was het Scheveningen die het eigen veld beter bespeelde dan de Blauwen. Enkele goede kansen voor de kustbewoners bleven onbenut. Spakenburg kon pas een kansje noteren tegen het einde van de eerste helft.

Totaal anders was de tweede helft. Spakenburg maakte binnen enkele minuten duidelijk dat effectiviteit ook een wapen is. In de 49e minuut was het Selimi die de bal binnen wist te werken na een goede actie en voorzet van Sterling en nog geen 4 minuten later was het Will die hoog en strak binnenschoot. Een mooie stand en weinig zorgen dus voor Spakenburg.

Des te vervelender was het nare uitvallen van keeper Deckers. Robinson ging bij een aanval door op de keeper en raakte daarbij het hoofd. De sluitpost bleef op karakter staan, maar deed dit achteraf blijkbaar op de automatische piloot. Van de botsing kon hij zich na de wedstrijd namelijk niets herinneren en van de tegengoal van Aldogan ook niet. Vanaf deze kant veel sterkte en een snel herstel toegewenst aan het adres van Deckers.

Zoals gezegd was er, in minuut 65, dus gescoord door Aldogan die een voorzet van Robinson in de 16 eenvoudig kon binnenschieten. Hierna werd Deckers ook gewisseld voor Ter Wielen die weer terug is van zijn blessure, maar nog niet fit genoeg was voor de basis.

Scheveningen leefde weer en kon gaan geloven in een ommekeer, maar al snel werd dit geloof weggevaagd. Een slechte terugspeelbal in minuut 74 en de attente Sterling waren de optelsom die voor de 1-3 zorgde. Daarmee scoort Sterling alweer voor de derde keer op rij (de wedstrijd tegen Jong Vitesse waarin hij geschorst was niet meegerekend). Het werd daarna ook nog 1-4 en dit was wellicht de leukste treffer van de middag. Het was namelijk de eerste competitietreffer van Jasper Beekhuis en die werd ook nog eens aangeven door zijn neef Youri Koelewijn. Zowel de voorzet als de afronding waren prachtig en van grote klasse en de goal werd dan ook uitbundig gevierd door de rasechte Blauwe neefjes.

De 2-4 van Scheveningen die nog volgde was voor de statistieken. Spakenburg stapte de bus in met drie punten en staat daarmee momenteel op plek 5. Volgende week wacht de Blauwe kraker tussen Spakenburg en GVVV, tot dan!