gemaakt op : 05 augustus 2018

Spakenburg wurmt zich langs Eemdijk

Spakenburg heeft ook haar derde oefenwedstrijd gewonnen. Dit keer met 3-0 tegen nieuwbakken derde divisionist en plaatsgenoot Eemdijk. De zege doet vermoeden dat het een eenvoudig klusje voor de Blauwen was, de werkelijkheid ligt daar iets verder vanaf.

Spakenburg startte met de volgende basiself: Ter Wielen op goal, Armend Selimi rechtsback, Beijer rechter centrale verdediger, Misidjan linker centrale verdediger, Najib linksback, Menting en Vreekamp beide controlerende middenvelders, Ties aanvallende middenvelder, De Bondt linker aanvaller, Sterling rechter aanvaller en Argjend Selimi spits.

Spakenburg had gedurende de eerste helft een veldoverwicht met eigenlijk maar 1 grote mogelijkheid. In de 18e minuut flitste Argjend Selimi er dit keer op rechts langs en zijn voorzet kon ternauwernood door een verdediger, net voor de voeten van Sterling, tot corner worden verwerkt. Uit diezelfde corner knalde Ties op de buitenkant van de paal.

Eemdijk leek daarna de grip op de wedstrijd enigszins over te nemen getuige een tweetal grote mogelijkheden voor Jesper Bolland. De eerste kreeg hij in de 33e minuut op een presenteerblaadje van Rida Najib. Een oplettende ter Wielen wist Bolland echter van scoren af te houden.

De tweede grote mogelijkheid die Bolland kreeg was op slag van rust. Een prima voorzet vanaf links kon Bolland alleen nog met de borst richting de goal duwen maar ook hier stond ter Wielen op zijn post.

Gezien de hoge temperaturen werd er halverwege een drinkpauze ingelast begeleid door een muzikaal intermezzo: de filmmuziek van Soldaat van Oranje en dat hoor je niet zo vaak in voetbalstadions.

In de tweede helft kwamen 9 verse krachten in het veld: Deckers (doelman), van de Neut, Will, Beekhuis, Gravenbeek, Oostinjen, Waalkens, van der Sande, en Koelewijn. Alleen Argjend Selimi en Rida Najib mochten blijven staan.

Het spelbeeld veranderde niet, alleen het tempo werd nu wel iets opgeschroefd waardoor Spakenburg wat mogelijkheden kreeg. In de 64e minuut was er een omschakelmoment waarbij Oostinjen Olaf van der Sande de diepte in stuurde. Alleen voor doelman Ruizendaal werd de rappe aanvaller behoorlijk gehinderd maar wist er toch nog een schot uit te persen. Ruizendaal redde bekwaam maar stompte de bal voor de voeten van Selimi die van dichtbij scoorde. Dit feestje ging echter niet door omdat de oud Eemdijk aanvaller buiten spel stond.

In de 75e minuut mocht Waalkens vanuit een kansrijke positie een vrije bal nemen. Hij nam hem echter te snel waardoor het een eenvoudige prooi voor Ruizendaal werd. Uit de tegenstoot stond oud Spakenburger Tim van Halteren plots oog in oog met Deckers die koel bleef en bekwaam redde.

Twee minuten later brak er een cruciale fase aan in de wedstrijd. Waalkens werd op rechts op onreglementaire wijze ten val gebracht. Doelman Ruizendaal was het niet eens met de beslissing van arbiter Roeleveld en bleef maar door zaniken. Na zijn eerste gele kaart kreeg hij vervolgens ook zijn tweede gele kaart. Roeleveld was echter wel zo coulant door Eemdijk een wissel te gunnen om zodoende wel met elf tegen elf de wedstrijd uit te spelen. Aangezien Eemdijk geen reservekeeper op de bank had zitten, werd er na ampel beraad en excuses van Ruizendaal doorgespeeld met Ruizendaal weer op de goal.

Spakenburg besliste vervolgens binnen 5 minuten de wedstrijd. Eemdijk had eveneens flink door gewisseld en dat in combinatie met vermoeidheid en de verwarring van de situatie zojuist beschreven, kwam er ruimte voor de Blauwen die daar gretig gebruik van maakte. In minuut 81, 83 en 86 schoten respectievelijk Waalkens, Will en Gravenbeek Spakenburg naar een 3-0 overwinning.

Woensdag wordt er thuis geoefend tegen titelkandidaat in de derde divisie DVS’33 in het kader van de Harry Hamstra Cup. Aanvang 19.30 uur.