gemaakt op : 26 augustus 2019

VERSLAG | SV Spakenburg en ASWH delen de punten

De Blauwen hebben in hun eerste wedstrijd van de competitie niet weten te winnen. De ploeg van John de Wolf wist tegen promovendus ASWH niet verder te komen dan een gelijkspel. Opmerkelijk was dat in het eerste weekend van de competitie geen enkele promovendus verloor, maar minimaal gelijk speelde of zelfs een zege boekte. 

Spakenburg begon de wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht met de volgende spelers. Ter Wielen, Beekhuis, Beijer, Werkman, De Zwart, Will, Vreekamp, Vd Sande, Sterling, Pires Tavares en Castien.

Spakenburg was in het eerste half uur van de wedstrijd de ploeg die het meeste aanspraak maakte op een voorsprong, maar ASWH deed voor de rest niet heel veel onder voor de Blauwen. In het eerste half uur sprong vooral de poging van Castien in het oog, de nummer 10 van Spakenburg haalde van zeker 25 meter afstand uit, maar zag zijn poging helaas op de lat uiteen spatten. In de 35e minuut was aan de andere kant ASWH dichtbij een voorsprong, middenvelder Anderson kon een schot lossen vlak buiten de 16, maar Ter Wielen kon de bal nog toucheren en daarmee een doelpunt voorkomen. In de slotfase van de eerste helft leek ASWH moeite te hebben op het conditionele vlak, maar Spakenburg was niet bij machte daar voordeel uit te halen. Zo bleef het dus 0-0 in de eerste helft. 

In de tweede helft werd het er bij de Blauwen niet veel beter op. Het tempo lag eerder lager dan hoger en ASWH speelde in die tweede helft een gelijkwaardige wedstrijd tegen Spakenburg. In de 57e minuut kwam de ploeg in het zwart-wit zelfs op voorsprong. Na een snelle uitbraak kon Anderson de bal voorgeven op Vd Kreeke die in de 16 nog even moeite had om de bal aan te nemen, maar de bal uiteindelijk wel in de Blauwe goal wist te werken. 1-0 dus en daarmee was Spakenburg de ploeg die nu echt in de achtervolging moest. In de 63e minuut had Yildrim nog de 2-0 op zijn schoenen nadat hij een afvallende bal op de pantoffel nam, maar de bal ging gelukkig voor alles wat Blauw was over. 

Twee wissels moesten voor de Blauwen het verschil gaan maken, eerst werd Selimi gebracht voor Vreekamp en even later was het Ghaddari die zijn competitiedebuut mocht maken ten faveure van Tavares. De wissels wierpen ook vrij snel hun vruchten af. Selimi dwong een corner af waar uiteindelijk de goal uit voortkwam. De corner kon niet weggewerkt worden door ASWH, uiteindelijk bracht Ghaddari de bal in de 16 , gaf Selimi voor op Werkman en de verdediger wist vervolgens vanuit de draai de bal binnen de palen en langs de keeper te werken. 

Na de 1-1 waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen om de volle buit van drie punten binnen te slepen, maar Lester Pires van ASWH had net wat meer geluk nodig bij twee pogingen vanaf zijn schoen en aan de andere kant kwam Vd Sande niet goed genoeg bij de bal om een voorzet van Selimi binnen te koppen. 

1-1 dus en daarmee een puntendeling. Niet het resultaat waar op gehoopt was tegen een promovendus, maar wellicht doen we ASWH daarmee tekort op basis van het vertoonde spel van de Ambachters. Zaterdag wacht regerend kampioen AFC. De ploeg uit Amsterdam moest afgelopen weekend ook genoegen nemen met een gelijkspel (1-1 tegen GVVV). De wedstrijd op de Blauwe zijde van de Westmaat begint om 15:30 uur, tot dan!