gemaakt op : 01 april 2019

SV Spakenburg verliest van VVSB

SV Spakenburg heeft met 2-0 verloren van de (op dat moment nog) hekkensluiter VVSB. De gastheren maakten het Spakenburg zo moeilijk dat het voor de Blauwen niet lukte om tot scoren te komen. VVSB daarentegen kwam twee keer tot scoren en verlaat door deze overwinning de laatste plaats in de Tweede Divisie.

Spakenburg begon wel aardig en werd gedwongen het spel te maken tegen het defensief ingestelde VVSB. Na een minuut of 4 was de eerste kans een feit. Ties kopte de bal echter in handen van de keeper na een voorzet van Beekhuis. VVSB was erg gevaarlijk in de omschakeling en o.a. spits Tervoert kreeg diverse kansen, maar kwam niet tot scoren. Na ruim een half uur spelen was het raak voor VVSB. Uit een corner kopte Verlaan in eerste instantie naar de grond, maar hij kon zijn eigen kopbal vervolgens binnenschieten. 1-0 en Spakenburg moest op zoek naar de gelijkmaker.

In de tweede helft moest het anders. Koelewijn bleef achter in de kleedkamer en Menting kwam in zijn plaats. Spakenburg kreeg wat meer controle over de wedstrijd door op het middenveld de extra man te zoeken en in een 3-5-2 formatie te spelen in balbezit. Helaas kwamen de Blauwen niet verder dan het 16-meter gebied en creëerde amper kansen. Dit was echter ook vooral de verdienste van VVSB wat goed stond te verdedigen.

De laatste 20 minuten kwamen 2 verse aanvallers het veld in. Selimi en Bitter vervingen Sterling en Vd Sande. Beiden brachten weer wat extra energie, maar tot grote kansen kwamen zij niet. In de slotfase ging Spakenburg wat meer risico nemen. Hierdoor ontstond er ook meer ruimte voor de counter. En zoals het vaak in het voetbal gaat, werd hier ten koste van de aanvallende partij van geprofiteerd. In de 83e minuut kon Fecunda scoren uit een goed uitgespeelde counter. Hij kapte Misidjan uit en schoot beheerst binnen. Daarmee besliste hij de wedstrijd. 2-0.

Spakenburg hoopte de aansluiting te vinden bij de top 3, maar in plaats daarvan pakte VVSB 3 heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Volgende week komen De Treffers uit Groesbeek op bezoek. Aanvang 15.00 uur.