gemaakt op : 25 november 2017

Teleurstellend potje op een koud sportpark Panhuis

Spakenburg heeft voor de tweede achtereenvolgende week gelijkgespeeld terwijl directe concurrent Jong-Almere City wel twee maal de volle buit wist te behalen. Hierdoor is de achterstand op de Flevolanders gestegen tot 4 punten en zal Spakenburg, vooral ook gezien het vertoonde veldspel, heel snel verbetering moeten zien te tonen om het gat met de koploper niet verder te laten oplopen.


Spakenburg startte in een verrassende 1:5:2:3/1:5:2:2:1 opstelling met Tom Oostinjen voor het eerst sinds een dikke 12 maanden weer eens in de basis. Oostinjen startte als één van de 3 centrale verdedigers om eind eerste helft en ook de tweede helft alsnog naar het hem vertrouwde middenveld door te schuiven. Menting verving de geschorste Philip Ties terwijl Bert Steltenpool weer in de punt van de aanval stond na zijn ene wedstrijd schorsing.

Deze toch wel opvallende speelwijze was bedoeld om DOVO wat zand in de ogen te strooien. Niet alleen met de gekozen formatie maar ook met de namen werd vooraf wat gegoocheld met als doel de tegenstander in verlegenheid te brengen. Veel effect had deze tactiek niet bepaald want behoudens de eerste 11 minuten was het zeer povertjes wat de Blauwen de vele meegereisde supporters voorschotelden.

In die 11 minuten kwam Spakenburg 2x gevaarlijk door en vooral het tweede moment verdiende eigenlijk een goal. Via veel combinaties op rechts, speelde Waalkens zich prima vrij binnen de 16 alleen ging zijn puntertje ternauwernood naast.

Na dit moment nam de thuisploeg heel langzaam de regie in handen en kreeg het ook kansen. De grootste was voor Roy Bakkenes in de 30e minuut. Vanuit de omschakeling passeerde hij heel simpel zowel Barry Beijer als Tom Oostinjen alsof ze er niet stonden. Oog in oog met ter Wielen mikte DOVO’s nummer 10 tot opluchting van alle Blauwen op de buitenkant van de paal. Behoudens een schotje van Bert Steltenpool kon Spakenburg daar hoegenaamd niets tegenover zetten.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd: een nog meer aandringend DOVO dat op alle fronten beter was dan Spakenburg. DOVO had in de persoon van Leon Toonen zeker 1x moeten scoren uit 2 mogelijkheden maar de spits was bij de eerste kans te zelfzuchtig (Joshua Patrick stond er beter voor) en bij de tweede kans, waarbij hij de bal pardoes van Gravenbeek in de voeten kreeg aangespeeld, stond ter Wielen gelukkig wel op te letten.

Werkelijk uit het niets kwam Spakenburg in de 70e minuut op 0-1. Een counter uit het boekje en eigenlijk de eerste fatsoenlijke aanval over meerdere schijven werd keurig op randje 16 door Menting binnengeschoten. Bijna was het 5 minuten later op een Rabbah Madjer-achtige wijze gelijk maar de hakbal van Joshua Patrick kon ternauwernood nog voor de lijn worden gekeerd door ter Wielen, de enige uitblinker aan Spakenburg zijde. Volledig tegen de verhouding in kopte Bert Steltenpool in de 77e minuut de 0-2 binnen na een voorzet met veel gevoel van Jasper Waalkens. De vele Blauwen zullen daar maling aan hebben gehad en kijkend naar de klok, leek de bekende kat in het bakkie, zou je denken maar niets was minder waar. DOVO rechtte nog eens de rug, zette aan en werd beloond voor die inzet met zowel de 1-2 als de 2-2 in respectievelijk minuut 83 en 87. Goals waren er van Joshua Patrick en Quincy Arends. Spakenburg was in die fase compleet de weg kwijt en oogde als aangeschoten wild. Gelukkig bleef een nederlaag de Blauwen bespaard.

Al met al een zeer teleurstellende middag als het gaat om het vertoonde spel en de uiteindelijke uitslag. Want 7 minuten voor tijd nog met 2-0 voorstaan en dan toch niet met de winst aan de haal gaan, is niet bepaald titelkandidaat-waardig.

Opstelling DOVO: Ubbergen, E. Patrick, Wormgoor, Mahdadi (’78 Keizer), de Zwart, Berkvens, Amarzgiou (’74 A. Bakkenes), Coster (’74 Arends), Toonen, R. Bakkenes, J. Patrick.

Opstelling Spakenburg: ter Wielen, Gravenbeek, Beijer, van de Neut, van Rijn, Oostinjen (’76 S. Vreekamp), Waalkens, Menting, M. Vreekamp, Tol (’63 van Schooten), Steltenpool

70’ Menting 0-1
77’ Steltenpool 0-2
83’ J. Patrick
87’ Arends

Scheidsrechter Keijl. Geel: Gravenbeek (Spakenburg), Berkvens (DOVO)
Toeschouwers: 1.462