gemaakt op : 14 augustus 2019

VERSLAG | Spakenburg zet zegereeks in oefencampagne door

De Blauwen hebben ook de vijfde oefenwedstrijd weten te winnen, dit keer was USV Hercules de tegenstander. Daarmee trof het een tegenstander met wat oude bekende. Matthijs Blijham speelde bij Spakenburg enkele seizoen geleden in de verdediging en trainer Jochem Twisker behoeft geen verdere uitleg voor een echte Blauwe. 
 
Spakenburg begon met de volgende elf: Ter Wielen, Beekhuis, Vd Neut, Beijer, De Zwart, Will, Sterling, Tavares, Bakx, Castien en Bitter.
 
Al snel moest Bitter helaas het veld verlaten, na nog geen kwartier greep de rappe aanvaller naar de knie en moest hij noodgedwongen het veld verlaten. Hij kon dit wel lopend zelf doen, de vraag is nu hoe ernstig het kwetsuur is. In de eerste helft waren er wat kansjes te noteren. Zo stiftte Castien de bal vanaf randje 16 net over de goal en was Vd Sande het dichtste bij de openingstreffer in de 39e minuut. Op volle snelheid kon hij alleen af op de keeper, maar zijn inzet werd nog net gekeerd door de hak van de keeper. De spits werd tijdens zijn inzet nog geraakt door zijn naast belager, even leek er sprake te zijn van een blessure, maar gelukkig kon Vd Sande doorspelen. Hercules, dat fris speelde en tactisch goed stond, was trouwens zeker niet de mindere in de eerste helft en ook zij kregen enkele kansen. De grootste kans van de kant van Hercules ging er ook in, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo bleef het dus 0-0 in de eerste helft.
 
In de tweede helft waren er enkele wissels aan de Blauwe zijde. Ter Wielen, Will en Sterling werden gewisseld voor Deckers, Vreekamp en Selimi. 
 
De tweede helft was nog amper begonnen en de ploeg van John de Wolf keek al tegen een achterstand aan. Matig verdedigen en het goed uitspelen van Hercules waren debet aan de goal van Fonville. 0-1 dus en werk aan de winkel voor de Blauwen. Dat er werk van gemaakt werd was snel te merken, nog geen twee minuten later was de stand alweer 1-1. Een vrije trap op een mooie positie werd op waarde geschat door Castien. De aanvallende middenvelder schoot de bal vanaf een meter of 25 hard binnen en zette daarmee Spakenburg weer op gelijk. In de 57e minuut kreeg Castien een buitenkansje voor zijn tweede van de avond. Selimi werd gevloerd binnen de beruchte lijnen en verdiende daarmee een penalty. De nummer 10 van Spakenburg liet deze kans niet onbenut en schoot de stipper eenvoudig binnen. 
 
Na de 2-1 waren er na een uur spelen nog wat wissels bij Spakenburg. Beijer, Beekhuis en Castien verlieten het veld en Werkman, Renfurm en Van Diermen kwamen daarvoor in de plaats. In de 75e minuut was er wederom een penalty voor de Blauwen. Vd Sande werd neergehaald en de scheids wees naar de stip, dit tot grote onvrede van alles wat Hercules was, want de overtreding leek toch echt buiten de 16 gemaakt te zijn. De penalty werd genomen door Tavares die de bal netjes in de rechterhoek wist te deponeren en daarmee de score naar een 3-1 voorsprong bracht. Het antwoord van Hercules liet niet lang op zich wachten en een goed uitgespeelde aanval werd beloond met een 3-2 tussenstand. 
 
Spakenburg bracht daarna nog zijn laatste wissels (Vd Neut, Tavares en de Zwart verlieten het veld. Ghaddari, Zapata en De la Torre kwamen erin), maar gescoord werd er daarna niet meer. Een 3-2 overwinning dus voor de Blauwen, maar een gemakkelijke zege was het zeker niet te noemen. 
 
Zaterdag wacht de laatste oefen-tegenstander. Dan komt SV Urk op bezoek. Dit alles zal plaatsvinden tijdens de open dag (klik op de link voor alle informatie: https://www.spakenburg.com/nieuws/open-dag-zaterdag-17-augustus-open-dag-sv-spakenburg/). De wedstrijd tegen Urk vangt aan om 15:00 uur. De open dag van De Blauwen zal zeker weer een fantastische dag worden voor jong en oud, u bent allemaal van harte welkom en tot dan!
 
Foto's volgen...