gemaakt op : 02 oktober 2020

Voorbeschouwing Spakenburg – Katwijk

Ondanks al het coronageweld in deze wereld, blijven we voetballen en komt er komende zaterdag gewoon weer een tegenstander naar de Westmaat. Helaas is het voor de supporters niet mogelijk om erbij te zijn, dit vanwege de corona maatregelen die voor de komende weken zullen gelden. 

Gelukkig mochten we afgelopen zaterdag wel naar sportpark Panhuis om Spakenburg daar de eerste, zo dik verdiende, driepunter van het seizoen te zien grijpen. In een wedstrijd die bijna volledig door de Spakenburgse Blauwen werd gedomineerd, werden de kansen nu wel afgemaakt en stond er een 0-3 uitslag op het scorebord. 

Zaterdag een tegenstander waarbij het bijna altijd garant staat voor actie en beleving, Katwijk. De oranjehemden zorgen altijd voor een dosis rivaliteit, met name tussen de supporters, maar op het veld wordt ook maar graag bewezen wie de sterkste is. Die supporters zijn er zaterdag dus niet bij, ze zullen het op het veld helemaal alleen moeten doen. Wat dat gaat brengen weten zaterdag tegen een uur of 5.

Katwijk heeft in de voorgaande vier wedstrijden acht punten weten te vergaren, twee meer dan Spakenburg. Verliezen deed de ploeg nog niet, twee keer winst en twee keer gelijk waren de resultaten van de afgelopen vier rondes. Afgelopen zaterdag werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Kozakken Boys, waar iedereen na vijf minuten dacht dat het een makkelijke middag zou worden, want toen stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Kozakken Boys richtte zich op en wist terug te komen, had daarna ook het betere van het spel, al had Katwijk ook de kans om de overwinning op te eisen.

Spakenburg heeft dit seizoen ook nog niet verloren en lijkt het spel wel gevonden te hebben voor dit seizoen. Helaas bracht dat afgelopen zaterdag pas de eerste volle winst en daardoor staan we nog maar op de 8e plaats met zes punten. Zorg om deze vorm mee te nemen en het goede gevoel zaterdag weer op het veld te laten zien. Het is nog vroeg in het seizoen, maar we willen de “aansluiting” natuurlijk wel behouden en we kunnen zelfs over de gasten heen als we van ze winnen.

Zaterdag fluit scheidsrechter de Brito Roque voor het eerst om 15:00 uur, een ervaren leidsman die door de KNVB waarschijnlijk niet voor niets op deze wedstrijd gezet is. We kunnen jullie niet uitnodigen om in groten getale naar de Westmaat te komen, dus volg allemaal de social mediakanalen om je club te volgen! Of kijk de wedstrijd live via Eyecons. Zaterdag start de livestream ongeveer een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Als je na het inloggen op de website van Eyecons bovenaan op LIVE klikt zal daar de wedstrijd staan. Kies het kanaal van SV Spakenburg. Als je op de link van die wedstrijd klikt kun je een bedrag van € 5,99 via iDeal betalen en daarna de gehele wedstrijd live bekijken.

Veel kijkplezier en stay safe!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2012-2013 4-1 1-0 
2013-2014 2-1 1-1 
2015-2016 2-6 1-1 
2016-2017 1-2 1-0 
2018-2019 2-1 2-1 
2019-2020 4-2