gemaakt op : 13 mei 2018

We zijn er bijna na de 2-1 overwinning op ASWH

Spakenburg heeft de éénnalaatste thuiswedstrijd tegen ASWH met 2-1gewonnen waardoor het kampioenschap in de 3e Divisie niet meer mis kan gaan. Scheveningen is de nog enig overgebleven concurrent en dat is razend knap van de Sjollekoppen. Als de Blauwen de resterende 2 wedstrijden verliezen en Scheveningen weet nog 2 maal te winnen, dan zal het doelsaldo uiteindelijk de doorslag geven. Afgaande op de wedstrijd van afgelopen zaterdag, lijkt het uitgesloten dat de Blauwen dit nog uit handen gaan geven.

Spakenburg startte in een ietwat gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week. De drie jeugdspelers, Beekhuis, Koelewijn en Najib, alle drie nog basisspeler tegen ACV, namen plaats op de bank en hun vervangers waren Supusepa, Tol en Will.

Het begin was duidelijk voor de Blauwen die er geen gras over wilde laten groeien. Met druk naar voren en prima lopende aanvallen werd het de laatste weken toch al niet verwende publiek getrakteerd op een prima schouwspel. Kleine kansen voor Ties, Menting en Beijer konden helaas niet tot een doelpunt worden gepromoveerd. Aan de andere kant was het oppassen voor de lepe spits Kyle Doesburg die de gehele wedstrijd een handenbinder voor de defensie van Spakenburg bleek. In de 28e minuut kreeg Spakenburg de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een omschakelmoment werd Philip Ties door Kees Tol de diepte in gestuurd. Hij stuitte echter op de doelman maar kreeg de bal toch weer terug. Ties zette voor op Menting die de hoek voor het uitzoeken had maar een arm van een verdediger deed de bal over de lat verdwijnen. Penalty oordeelde scheidsrechter Koekoek en terecht. Keest Tol dacht dit klusje wel te klaren echter zijn inzet was slap en dus een prooi voor doelman Doedée. 

Een tegenvaller voor de Blauwen en er kwam er nog één. Scheidsrechter Koekoek lastte een drinkpauze in rond de 30e minuut. Geheel onnodig want het weer was dan weliswaar heerlijk lente-achtig, een drinkpauze doe je alleen met extreem hoge temperaturen. Spakenburg deelde op dat moment de lakens uit dus een extra pauze en dus een onderbreking was verre van welkom. Gelukkig lieten de Blauwen zich niet uit het veld slaan en tot aan de rust kreeg Spakenburg nog een dot van een kans. Nathaniel Will kwam net iets te kort bij de tweede paal om een voorzet van Mike Vreekamp de openingsgoal binnen te tikken. 0-0 bij rust maar de opinie was wel duidelijk, de manier waarop Spakenburg speelde, kon er geen doelpunt uitblijven.

De 2e helft startte voor beide teams ongewijzigd en de eerste serieuze kans was notabene voor de bezoekers. De bij een corner mee opgekomen Verhoeve schrok waarschijnlijk dermate van de tijd en ruimte die hij binnen de 16 kreeg dat hij de bal hoog over het doel van ter Wielen schoot. 

Na 13 minuten in de tweede helft kwam Spakenburg dan eindelijk op voorsprong. Paradoxaal genoeg ging daar een wereldaanname van verdediger Verhoeve aan vooraf. Daardoor was hij te laat terug om Kees Tol af te stoppen die met een geplaatste schuiver, niet eens zo hard, de doelman vanaf rand 16 het nakijken gaf, 1-0!

Deze treffer was duidelijk een opluchting voor alles en iedereen met een Blauw hart. Datzelfde Blauwe hart werd nauwelijks 2 minuten later behoorlijk op de proef gesteld nadat Mike Vreekamp de bal ongelukkig op zijn borst kreeg. Althans, dat deed hij voorkomen want een handsbal was voor menigeen eveneens zichtbaar. Hoe dan ook, Koekoek zag er geen 11 meter in en 1 minuut later leek de wedstrijd beslist door de tweede goal van Kees Tol. Bij een voorzet vanaf rechts, gegeven door Waalkens, leken Tol en Ties in eerste instantie elkaar nog in de weg te lopen maar in tweede instantie viel de bal pardoes precies goed voor de rechtervoet van de Volendammer die doelman Doedée voor de 2e maal volstrekt kansloos liet.

Daarna geloofden beide ploegen het wel en ondanks het feit dat Spakenburg nog wel op zoek was naar de 3e goal, wenstte ASWH daar niet aan mee te werken. Sterker nog, in blessuretijd wist de technische verdediger Verhoeve een prima goal te maken: 2-1. 

Al met al een prima overwinning en de champagne kan nu echt koud worden gezet. Een puntje in Sneek volgende week is al voldoende om volgend seizoen terug te keren daar waar wij horen.

Opstelling Spakenburg: ter Wielen, Will (’66 S. Vreekamp), Beijer, van de Neut, Supusepa, Menting, M. Vreekamp, Tol, Ties, Pilon (’85 Koelewijn), Waalkens ( ’80 Oostinjen).

Opstelling ASWH: Doedée, Tieleman, Husen, van Driel, van de Werp, van den Bosch (’83 Arslan), Bosscha, Slotboom, Yildirim, Verhoeve, Doesburg.

58’ Tol 1-0
61’ Tol 2-0
90’ Verhoeve 2-1

Scheidsrechter Koekoek. Geel: Beijer, van der Neut (Spakenburg), vanden Bosch, Doesburg (ASWH)

Toeschouwers: 2.133