gemaakt op : 31 juli 2019

WEDSTRIJDVERSLAG | Spakenburg wint ook tweede oefenwedstrijd

Op een drukbezochte Westmaat troffen de Blauwen de roden uit Veenendaal. DOVO was dus de tegenstander. De wedstrijd eindigde in een verdiende 3-1 overwinning voor de ploeg van John de Wolf. 
 
Spakenburg begon met de volgende 11:
Jordy Deckers, Mitchel de Zwart, Barry Beijer, Tom van der Neut, Marvin Renfurm, Nathaniel Will, Everton pires Tavares, Kevin Sterling, Roy Castien, Olaf Vd Sande en Argjend Selimi. 
 
De Blauwen begonnen aanvallend en zette DOVO al snel onder druk. Dit resulteerde in een vroege goal van Vd Sande. De Zwart, die vorig jaar nog bij DOVO speelde, zette de aanval op, de bal kwam bij Selimi die slim de ruimte voor zichzelf creëerde en een voorzet gaf op Vd Sande die vervolgens de bal kon binnenkoppen in de derde minuut.
 
Daarna kabbelde het spel wat op en neer, was het nog steeds Spakenburg wat de boventoon voerde, viel Tavares positief op door telkens perfecte voorzetten te geven, maar werden er geen Blauwe goals meer gemaakt in de eerste helft. Wel was er een wissel, Renfurm eruit en Zapata erin, en een goal van DOVO. Middelwijk kon goed opstomen op links en zijn voorzet werd keurig afgerond door Schmidt. Dit was in de 42e minuut en niet veel later werd met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opgezocht. 
 
Zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden stond er in de tweede helft een sterk gewijzigd team. Alleen Deckers, De Zwart en Zapata bleven staan. De verse krachten waren: Koos Werkman, Hero van Lopik, Mike Vreekamp, Majid Ghaddari, Istvan Bakx, Jan van Diermen, Jordi Bitter en Marlon Versteeg. 
 
In de tweede helft bleef Spakenburg ook de sterkere ploeg. Dit resulteerde in een voorsprong in de 51e minuut. Hero van Lopik kreeg de bal buiten de 16 en schoot de bal keurig langs keeper Vd Sman. Een fantastisch moment voor de rasechte Blauwe die, samen met Jan van Diermen, deze week te horen kregen dat ze definitief aansluiten bij het eerste. Mooi nieuws dus voor deze Blauwe toppers uit onze eigen jeugd! 
 
In de 61e minuut werden ook Zapata en De Zwart gewisseld. Hun vervangers waren De la Torre en Beekhuis. In de 70e minuut liep Spakenburg nog verder uit. Bitter, die eerder al een grote kans tot scoren had gehad, had een prachtige rush in petto en gaf er een passend vervolg aan door de bal netjes achter de goalie van DOVO te schuiven. 3-1 dus en dit was tevens de eindstand. 
 
Een mooi teamresultaat en daarnaast ook veel individuele klasse die al zichtbaar was. Volgende treffen is zaterdag, wederom een thuiswedstrijd en wel tegen dorpsgenoot Eemdijk! De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur op de Blauwe zijde van de Westmaat, tot dan!