gemaakt op : 08 oktober 2017

Zwaarbevochten overwinning tegen Jong Groningen

Spakenburg is na de 2-1 overwinning op Jong FC Groningen vanmiddag de ongeslagen koploper in de Derde Divisie. De Blauwen trokken de zwaar bevochten 2-1 over de streep en pakte daarmee 3 belangrijke punten. De doelpunten werden beide vanaf de stip gemaakt door Kees Tol.

Spakenburg begon de wedstrijd in de inmiddels vertrouwde opstelling. Jong FC Groningen kon door het interland weekend beschikken over een brede selectie met enkele spelers uit het eerste van FC Groningen. De noorderlingen lieten Spakenburg in de eerste helft het spel maken, maar de Blauwen konden weinig kansen creëren. Daar had Jong FC Groningen overigens zelf ook last van. De wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld. Hard werken en veel duels waar iedereen een steentje aan moest bijdragen. Na 17 minuten was het toch Jong FC Groningen die de 0-1 maakte. Een vrije bal aan de rechterkant van het veld werd laag op doel geschoten. Onderweg werd de bal nog aangeraakt waardoor de bal langs Ter Wielen in het doel belandde. Na 27 minuten werd de stand weer gelijk. Waalkens probeerde het van een aantal meter buiten de 16 met een afstandsschot. Deze werd geblokt door een arm uit Groningen, waarna de scheidsrechter direct naar de stip wees. Kees Tol eiste de bal direct op en schoot binnen in de rechterhoek. 1-1. Verder in de eerste helft waren er weinig kansen te noteren.

IMG_6608.JPG

In de tweede helft pakte Jong FC Groningen het initiatief en zette Spakenburg onder druk. Na 3 minuten kregen de bezoekers ook een geweldige kans om weer op voorsprong te komen. Echter schoot de spits naast, nadat hij 1 op 1 stond met keeper Ter Wielen. Net als in de eerste helft kregen beide ploegen weinig kansen en ging het spel op en neer. Keiharde duels werden er uitgevochten waardoor het ook zeker geen saaie wedstrijd was. Op het middenveld waren het Mike Vreekamp en Philip Ties die het moesten controleren en dat ook met al hun kracht en energie deden. Na ruim een uur mocht Ties naar de spitspositie verhuizen om plaats te maken voor Oostinjen die in het veld kwam voor Steltenpool. De spijkerharde middenvelder bracht extra duelkracht waardoor Spakenburg makkelijker onder de druk van Jong FC Groningen uit kon voetballen.

In de 78e minuut werd Pilon weggestuurd en wipte de bal op de keeper. De doelman haalde Pilon echter onderuit waardoor de scheidsrechter wederom naar de stip wees. En net als in de eerste helft stond Kees Tol klaar om zijn tweede van de wedstrijd te maken. Hard en strak in de rechterhoek. Keeper zat er nog goed bij, maar was kansloos. 2-1. Na 84 minuten kwam Youri Koelewijn in het veld voor Waalkens die wat pijntjes had. 2 minuten voor tijd maakte Tom Menting zijn opwachting. Hij kwam erin voor Kees Tol. Met Koelewijn en Menting had De Wolf weer wat verse energie ingebracht die zeker nodig waren om de overwinning over de streep te trekken. De laatste 10 minuten waren 'billen knijpen' voor de supporters.  Jong FC Groningen ging haastig op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam echter niet. Hierdoor won Spakenburg met 2-1 van Jong FC Groningen en is daarmee de koploper in de Derde Divisie!