Skip to main content

Zaalvoetbal

Hoe het begon

Ooit heeft SV Spakenburg als veldvoetbalvereniging een korfbal-, basketbal- en gymnastiekafdeling gekend. Sinds het seizoen 2013/2014 kent onze vereniging weer een ander fenomeen, overigens sterk gerelateerd aan datgene wat we al jaren uitdragen, namelijk de voetbalsport.
Nadat een jaar eerder één damesteam onder de vlag van SV Spakenburg meedeed aan de zaalvoetbalcompetitie in onze regio, kennen we dus sinds 2013 voor het eerst in de geschiedenis van onze toen 82-jarige vereniging een heuse zaalvoetbalafdeling.

Officiële start (seizoen 2013/2014)

Aangezien Gert van Dijk in het verleden zelf aan de wieg stond van de plaatselijke zaalvoetbalvereniging Vebo’78, werd hij bij zijn eerste voorlopige aanstelling als secretaris (januari 2013) zo links en rechts al met de nodige verzoeken geconfronteerd om zaalvoetbal bij Spakenburg mogelijk te maken voor meerdere teams.

Dit leidde in overleg al snel tot een afdeling met in totaal 3 damesteams en 4 herenteams welke in genoemd seizoen als SV Spakenburg naam gingen maken in de zaalvoetbalcompetitie van district West 1 KNVB. Naast het bestaande damesteam kwam er een damesteam over van Sparta Nijkerk en werd een nieuw vrouwenteam in het leven geroepen. Bij de heren werd er gestart met één nieuw team, kwamen er twee over van Vebo’78 en één van Sparta Nijkerk; later zelfs ook nog een team van ASC Nieuwland.

Onze sporthal ‘’De Stormvogel’ was al wel bekend met zaalvoetbal, want we verhuurden al heel wat jaren een aantal uurtjes in de avonden aan de KNVB, die deze dan vulde met teams van buitenaf. Sinds 2013 gold dit m.n. voor de maandag-, donderdag- en vrijdagavond, waarbij al onze teams nu voor hun thuiswedstrijden gewoonweg konden worden ingedeeld in onze eigen hal. De dames gaven de voorkeur aan de donderdag en de heren aan de vrijdag. Dit laatste betekende dat ook onze Sporthalbar weer frequent open ging op de vrijdagavonden.

Naast een flink aantal nieuwe leden, werd ook het lidmaatschap van ondersteunende leden die wilden gaan zaalvoetballen, omgezet in een actief lidmaatschap en dus inkomstenverhogend. En vervolgens werd toen op Algemene Ledenvergadering van september 2014 een voorstel gedaan voor een aanpassing van de contributie voor leden die zowel op het veld als in de zaal actief zijn. Het is begrijpelijk dat zaalvoetballen onder auspiciën van de KNVB natuurlijk wel de nodige kosten met zich meebrengt.

Ook hebben we vanaf ons tweede zaalvoetbalseizoen kunnen bewerkstelligen dat er voor de meeste teams gebruik kon worden gemaakt van een aantal trainingsuren op de maandagavond. Verder beschikt ieder team uiteraard over de benodigde materialen en speelt men in de blauw/witte kleuren.

Zaalvoetbal leeft!

Tot op heden mogen we nog steeds spreken van een bloeiende blauwe afdeling zaalvoetbal, waarin jaarlijks 2 à 3 damesteams en ongeveer 7 herenteams actief zijn.
Zeven jaar lang heeft Gert van Dijk sinds de oprichting gefungeerd als coördinator van het zaalvoetbalgebeuren. Sinds 2015 vervult Roos de Graaf, als wedstrijdsecretaris 1e elftal, deze functie ook voor de zaalvoetbalafdeling.
En m.i.v. het seizoen 2020/2021 heeft Gert het stokje als coördinator zaalvoetbal overgedragen aan Rik Broekmaat.

We hopen op nog vele mooie, succesvolle en plezierige zaalvoetbalseizoenen!