Skip to main content

Historie van de supportersclub

Op 1 april 1973 werd supportersclub De Stormvogel opgericht. Het bestuur bestond in de eerste jaren uit Jan Hopman, Henk Koelewijn, Arian Koelewijn, Hendrik Kok, Tijmen Kok, Bertus van der Goot, Zeger Nieuwboer, Hans de Jong, en Peter Koelewijn. Bij de start gaven zich honderdzestig mensen op als lid. De inkomsten bestonden uit de lidmaatschapsgelden van tien gulden per jaar en daarnaast draaide de vereniging op giften. Sommige mensen schonken flinke bedragen. Het doel van de supportersclub was in dat eerste jaar om een overdekte zittribune te realiseren en daarnaast het organiseren van busreizen naar uitwedstrijden.

Daarnaast had De Stormvogel, de naam waaronder Spakenburg op 15 augustus 1931 van start ging, ook tot doel de onderlinge band tussen de leden te verstevigen. In de afgelopen 50 jaar is De Stormvogel met haar inmiddels ruim 700 leden van onschatbare waarde gebleken.

De supportersclub steunt SV Spakenburg door het verlenen van financiële steun en door het verrichten van diverse hand- en spandiensten. In het verleden heeft de supportersclub financiële bijdragen verleend aan de sportvereniging t.b.v. de zittribune, de lichtinstallatie rond het hoofdveld, de sporthal, de overdekte staantribune en het Joop van Leeuwenhome en de toiletgroep in de kantine. Daarnaast is hier ook letterlijk aan meegebouwd door bestuur en leden van de supportersclub.

Mede dankzij de supportersclub beschikt onze blauwe voetbalclub over één van de mooiste accommodaties van het amateurvoetbal.

Naast de verbouwingen waaraan de supportersclub sinds jaar en dag haar steentje bijdraagt reist supportersclub De Stormvogel met een supportersbus het eerste elftal na bij uitwedstrijden. Daarnaast is de jaarlijkse fancy-fair op Hemelvaartsdag één van de hoogtepunten van het jaar én een belangrijke inkomstenbron voor de kas van de supportersclub. Er wordt aan jong en oud gedacht: voor de kinderen van de leden komt Sinterklaas elk jaar aan de blauwe kant van de Westmaat op bezoek. Voor de oudere leden (en niet-leden) zijn er kaartavondjes en –toernooien.

Ook rekent de supportersclub de verkoop van blauwe fanartikelen ook tot haar takenpakket. Vele sjaals, mutsen, vlaggen etc. hebben hun weg al gevonden naar de trouwe fans van de SV Spakenburg.

Op 1 april 2023 bestond de supportersvereniging alweer 50 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren werd er op die avond een feestavond georganiseerd in sporthal De Stormvogel. Op deze avond waren leden in de gelegenheid het bestuur te feliciteren met het mijlpaal en werd er verder genoten van livemuziek en een hapje en een drankje aangeboden door de supportersvereniging. Hans de Jong (één van de oprichters), Zeger Nieuwboer (één van de oprichters) en Roel Heinen (al bijna 50 jaar penningmeester) werden die avond benoemd tot ereleden van de supportersvereniging.