gemaakt op : 24 januari 2020

Tim Brinkman komt per direct over van FC Utrecht

SV Spakenburg is erin geslaagd om Tim Brinkman per direct over te nemen van FC Utrecht. De 22-jarige linksbenige middenvelder heeft een contract bij de Blauwen getekend voor anderhalf jaar.

Tim Brinkman speelde van 2004 tot 2010 in de jeugd van Ajax en sloot in 2010 aan bij de jeugdopleiding van FC Utrecht, na zijn eerste stappen op het voetbalveld gemaakt te hebben bij DOSC Den Dolder. Brinkman maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 5 augustus 2016 bij Jong FC Utrecht. De linksbenige middenvelder speelde direct 90 minuten met Jong FC Utrecht tegen NAC Breda in de Eerste Divisie. Zijn debuut in het eerste van FC Utrecht maakte Brinkman vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen ASWH. Bij zijn contractverlenging begin vorig jaar roemde Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken bij FC Utrecht, de zoon van voormalig tophockeyer Jacques Brinkman. “Tim is een speler met spelintelligentie die voor balans op het middenveld zorgt. Hij heeft zich ontwikkeld tot een leider bij Jong FC Utrecht en we hebben er vertrouwen in dat Tim nu de volgende stap kan gaan maken.”

Die volgende stap gaat de 1,80 meter lange middenvelder – die ook interlands heeft gespeeld voor Oranje Onder 18  - na dus uiteindelijk maken bij SV Spakenburg. Nadat hij vorig seizoen vrijwel alle wedstrijden bij Jong FC Utrecht in de basis heeft gestaan en begin dit seizoen ook op een basisplaats kon rekenen (12 wedstrijden gespeeld), is het aantal speelminuten de laatste weken afgenomen. “Omdat Tim binnenkort 23 jaar wordt en daardoor niet meer voor Jong FC Utrecht mag uitkomen, is zijn situatie bij FC Utrecht veranderd, ook doordat het aantal speelminuten in het eerste elftal van de club uit de Domstad momenteel gering lijkt. Daarop hebben we contact met hem opgenomen, waarna we een contract voor anderhalf jaar met Tim zijn overeengekomen”, aldus de technische commissie van SV Spakenburg. “Tim is een linksbenige middenvelder die ook uitstekend op de backpositie uit de voeten kan, verdedigend sterk, maar ook met een goede drive naar voren. We zijn uitermate blij met de komst van zo’n kwalitatief goede speler naar onze Blauwe vereniging. Met bijna 100 wedstrijden in de benen in de Eerste Divisie voegt hij – ondanks zijn nog jonge leeftijd – veel ervaring toe aan onze selectie.”

Everton Pires Tavares
De directe komst van Tim Brinkman komt SV Spakenburg goed van pas, nu duidelijk is geworden dat Everton Pires Tavares voorlopig uit de running is. De middenvelder – bezig aan een sterk seizoen – liep woensdag in de bekerwedstrijd tegen Ajax een zware liesblessure op en is minimaal 8 weken uit de running. “Een grote smet op de wedstrijd”, liet trainer Eric Meijers al weten.

Vanaf deze plek wensen we Everton Pires Tavares heel veel succes met het herstel van zijn blessure. En uiteraard heten we Tim Brinkman van harte welkom bij de Blauwen.