Skip to main content
André van Diermen is de nieuwe voorzitter van de jeugdcommissie binnen SV Spakenburg. Daarmee volgt hij Wilbert Koelewijn op die deze functie binnen onze vereniging enkele jaren heeft vervuld.

André is zeker geen onbekende binnen SV Spakenburg. Hij heeft een Blauw hart, heeft zich in zijn jongere jaren ingezet voor de Jeugd Activiteiten Commissie en is jeugdleider geweest (zowel van de jongens als de meisjes). “En sinds mensenheugenis ga ik met vrienden naar de thuisduels van het eerste.” Aan dat rijtje van Blauwe activiteiten wordt nu de rol van voorzitter jeugdcommissie toegevoegd. “Met enthousiasme ga ik me inzetten voor de vereniging”, zegt hij. “Het huidige seizoen – dat al ver gevorderd is – ga ik met name gebruiken om mezelf goed voor te bereiden en klaar te zijn voor het nieuwe voetbalseizoen.”

André heeft inmiddels de nodige kennismakingsgesprekken gehad met verschillende mensen binnen de jeugdcommissie en het technische hart.  “Prettige gesprekken met mensen die zich met hart en ziel inzetten voor onze jeugdtak.” Zoals gezegd staat voor hem dit seizoen met name in het teken van alles ontdekken en ervaren. “Ik wil voortborduren op de basis die is neergezet en deze aanscherpen waar nodig. Een van de speerpunten is om écht als team te gaan opereren, waarin we elkaar ondersteunen en versterken. We moeten het immers samen doen!”

Ook binnen ons dorp is André geen onbekende. Hij heeft jarenlang zitting gehad in het bestuur van de ‘Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk VCO)’, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Nadat begin dit jaar de VCO is gefuseerd met VVGO (gereformeerde scholen), vond André het een mooi moment om het stokje door te geven. “Niet veel later stonden mensen van SV Spakenburg bij me op de stoep, met de vraag of ik de jeugdvoorzittersrol op me wilde nemen. Heel lang heb ik daar niet over hoeven na te denken, je bent immers Blauw of je bent het niet.”

Namens de vereniging heten we André van harte welkom en wensen hem en alle leden van de jeugdcommissie  veel succes en plezier.