Skip to main content

Traditioneel worden in het weekend van Hemelvaart de Zuidwalbotterwedstrijden georganiseerd, het grootste zeilfestijn van varende monumenten in Midden-Nederland. Botters zijn de originele vissersschepen van de vroegere Zuiderzee, waarvan de grootste vloot nog altijd in de museumhaven van Spakenburg ligt. Gecombineerd met een originele botterwerf, de oude visafslag en de pittoreske schipperswoningen herleven de tijden van vroeger.

Met ’t Schippershuys hebben wij een exclusief contract gesloten voor de organisatie van een botterzeilwedstrijd voor onze sponsoren. Wij nodigen u daarom graag uit om deel te nemen aan dit spectaculaire Botterfestijn op woensdag 25 mei 2022. U wordt vanaf 12.00 uur ontvangen in onze eigen sporthal De Stormvogel op de Westmaat.

Er kunnen maximaal 12 personen op een botter, dus er is voldoende ruimte om ook relaties uit te nodigen en er samen een bijzondere dag van te maken. Varen met een botter is namelijk een unieke belevenis. Zeil technisch indrukwekkend, met een schat aan traditie en vooral erg gezellig.

Aanmelden voor dit fantastische evenement is helaas niet meer mogelijk…

Programma

 • 12.00 uur Schippersontbijt inclusief koffie en thee tot aan het vertrek met de botters. Overige dranken zijn verkrijgbaar met consumptiebonnen. (consumptiebonnen zijn te koop in de sporthal)
 • 12.45 uur Welkomstwoord
 • 13.15 uur Palaver
 • 13.30 uur Uitreiking van een ‘overlevingspakket’ voor de bottertocht, bestaande uit een diversiteit aan drankjes, hapjes, broodjes en een overheerlijke vers gerookte zalm! En uiteraard de envelop met consumptiebonnen voor de rest van de dag in de sporthal.
 • 14.00 uur Inschepen en vertrek uit de Museumhaven aan boord van een authentieke botter
 • 14.45 uur Start wedstrijd
 • 16.45 uur Terugkomst in de Museumhaven en ‘voor anker’ met elkaar tegenover de visafslag. Gezelligheid op de botters met feestmuziek en ter plaatse vers van het mes schoongemaakte haring
 • 18.00 uur Vertrek naar de sporthal en start schippersfeest met buffet bestaande uit heerlijk warm gebakken kibbeling, gerookte zalm, frites, salades, stokbrood, diverse sauzen en broodjes hamburger. Start verkoop loten (voorkeur contant) voor de loterij.
 • 19.00 uur Uitslag loterij en veiling van drie exclusieve kavels
 • 19.45 uur Prijsuitreiking
 • 20.00 uur Vervolg schippersfeest tot 22.00 uur

Het schippersfeest wordt muzikaal omlijst door diverse artiesten en een DJ. Supportersclub ‘de Stormvogel’ luistert het festijn op met een loterij en een miniveiling. Hierbij zijn schitterende prijzen te winnen. De opbrengst komt volledig ten goede aan verbetering van het sportpark. Dit geheel verzorgde programma wordt u aangeboden voor ‘slechts’ € 100,- per persoon (exclusief btw).

N.B. Partners en sponsoren zijn vanaf 19.00 uur van harte uitgenodigd voor het schippersfeest in de sporthal.

Namens de sponsorcommissie,
Hille de Jong en Anique van Twillert