Skip to main content

Traditioneel worden in het weekend van Hemelvaart de Zuidwalbotterwedstrijden georganiseerd, het grootste zeilfestijn van varende monumenten in Midden-Nederland. Botters zijn de originele vissersschepen van de vroegere Zuiderzee, waarvan de grootste vloot nog altijd in de museumhaven van Spakenburg ligt. Gecombineerd met een originele botterwerf, de oude visafslag en de pittoreske schipperswoningen herleven de tijden van vroeger.

Met ’t Schippershuys hebben wij een exclusief contract gesloten voor de organisatie van een botterzeilwedstrijd voor onze sponsoren. Sponsoren nodigen wij dan ook uit om deel te nemen aan dit spectaculaire Botterfestijn op woensdag 17 mei 2023. U wordt vanaf 12.00 uur ontvangen in onze sporthal De Stormvogel op de Westmaat.

Programma
12.00 uur Ontvangst met een origineel schippersmaal
12.45 uur Welkomstwoord door Sjaak en voorzitter
13.15 uur Palaver door Jaap Wim
13.30 uur Proviand inslaan en inschepen
14.00 uur Vertrek uit de Oude Haven
14.45 uur Start wedstrijd
16.45 uur Terugkomst in de Oude Haven met vers gesneden haringen en mogelijkheid om na te praten op de botter in de haven
18.00 uur Schippersfeest in de Stormvogel met diverse artiesten, met warm buffet
19.00 uur Uitslag loterij en mini veiling
19.45 uur Prijsuitreiking
Vervolg schippersfeest tot uiterlijk 22.00 uur

Partners en sponsoren die overdag niet meegaan, zijn vanaf 19.00 uur welkom op het Schippersfestijn.

De kosten voor dit unieke event zijn €125,- p.p. exclusief btw. Op een botter kunnen maximaal 12 personen. Geeft u zich met minder op, dan wordt de boot aangevuld met andere deelnemers. Heeft u vragen, dan kunt kun contact opnemen met sponsorcommissie@spakenburg.com

Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 26 april 2023.

Het schippersfeest wordt muzikaal omlijst door diverse spraakmakende artiesten.
Supportersclub ‘de Stormvogel’ luistert het festijn op met een loterij en mini veiling. Hierbij zijn schitterende prijzen te winnen. De opbrengst komt volledig ten goede aan verbetering van het sportpark.

Kledingadvies: informeel. Het is verstandig winddichte en warme kleding mee te nemen. Neem voor de zekerheid ook een regenjack mee. Platte schoenen, bij voorkeur zonder gladde zool, zijn aan te bevelen.

Het is niet toegestaan om eigen drank aan boord of in de sporthal mee te nemen.
Wilt u extra drank vooraf bijbestellen, dan kan dit via de mail aan Frank horeca@spakenburg.com