Skip to main content

Chris de Graaf (35) is de nieuwe hoofdtrainer van SV Spakenburg. De ambitieuze trainer en ‘kind van de club’ heeft een 2,5-jarig contract getekend bij de Blauwen. Daarmee is hij de opvolger van Patrick Loenen. Daarnaast wordt Jorg Hartog tot het einde van dit seizoen als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf.

Met zijn benoeming begint Chris ‘Steen’ de Graaf aan zijn derde trainingsklus bij de hoofdmacht. Eind 2019 nam hij als assistent-trainer tijdelijk (3 wedstrijden in de Tweede Divisie) het stokje over, na het vertrek van John de Wolf naar Feyenoord. Vorig seizoen heeft hij na het vertrek van Erik Meijers samen met Jochem Twisker (huidige trainer van Sportlust ’46) de sportieve kar getrokken bij de Blauwen. En nu begint Chris dus aan zijn derde termijn als hoofdtrainer van SV Spakenburg.

Geen verrassing

Na het beëindigen van de samenwerking met Patrick Loenen zong de naam van Chris direct rond als gedoodverfde opvolger. Dat hij een contract heeft getekend, is voor menigeen dan ook geen verrassing. “We kennen Chris natuurlijk hartstikke goed, zoals we ook zijn voetbalvisie goed kennen. Het was en is geen geheim dat we zeer gecharmeerd zijn van zijn voetbalvisie”, stelt de technische commissie van SV Spakenburg. “Dat het overgrote deel van de selectie al onder zijn leiding heeft getraind, hebben we ook meegenomen in onze beslissing. Zeker omdat de spelersgroep met veel plezier en ook met zichtbare prestatieverbeteringen onder hem gewerkt heeft.”

Door met Chris een contract voor 2,5 jaar overeen te komen, breekt de technische commissie met het beleid om veelal met eenjarige contracten te werken. “Dat klopt. We kiezen bewust voor een langduriger contract. We willen continuïteit in de technische staf realiseren en daarmee rust creëren. Daarnaast telt ook dat er binnen de vereniging veel draagvlak is voor de aanstelling van Chris als hoofdtrainer. Door hem voor langere tijd vast te leggen, tonen we hem het vertrouwen dat we in hem hebben om zijn voetbalvisie te ontwikkelen bij SV Spakenburg.”

Trotse Chris de Graaf

Chris de Graaf stelt ‘trots te zijn om deze klus bij zijn eigen club’ op te mogen pakken. “En dat ik nu na twee interim-klussen langer voor de groep mag staan, maakt het natuurlijk alleen maar mooier.” Dit seizoen wil de 35-jarige Spakenburger eerst rust creëren om van daaruit te gaan bouwen. “Stap voor stap willen we naar een hogere eindklassering met een herkenbaar team dat op een aantrekkelijke manier en met een herkenbaar gezicht voetbal speelt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daarin gaan slagen met z’n allen. En dat we samen – de technische commissie, de technische staf, spelers en de Blauwe supporters – bouwen aan een mooie toekomst van SV Spakenburg.