Skip to main content
Het is na lang wachten eindelijk weer zover, de Blauwen gaan een competitiewedstrijd spelen op het eigen vertrouwde sportpark! Op de Blauwe zijde van De Westmaat zullen de gasten uit Tiel als tegenstander fungeren. Voor TEC had het gekund dat ze een weekje een hotel in Spakenburg hadden geboekt, dat had een keer extra af en aan rijden gescheeld. Afgelopen weekend speelde TEC namelijk al tegen de buren.

TIELSE EENDRACHT COMBINATIE

​De mannen van oud-Spakenburg trainer Hans vd Haar staan momenteel één plekje hoger dan Spakenburg, namelijk op plek 12 met 19 behaalde punten. Het doelsaldo is 19 om 33 en laat direct de pijnpunten zien. Het scorend vermogen is redelijk, maar niet om over naar huis te schrijven. Het verdedigende aspect is zelfs ondermaats, geen enkel andere ploeg kreeg zoveel tegentreffers. Afgelopen weekend was het ook weer raak en moesten de oranje-witten 3 tegengoals incasseren in een wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Dit was extra opvallend, want de rode buren wisten in de 6 wedstrijden daarvoor slechts twee keer het net weten te vinden. Zelf wist TEC niet te scoren en het verloor de uitwedstrijd dus met 0-3.
Het verlies was een voortzetting van een beroerde reeks. De week ervoor speelde de ploeg gelijk tegen GVVV, daarvoor (wel knap) gelijk tegen Katwijk en in de weken voor de winterstop verloor de ploeg uit Tiel driemaal op rij. Drie fikse nederlagen ook nog, tegen Rijnsburgse Boys werd het 2-5, tegen Jong Sparta 4-1 en daarna tegen Jong Volendam 4-0. Voor de laatste overwinning moeten we terug naar eind oktober, toen pakte de ploeg van Vd Haar drie punten tegen Kozakken Boys door met 1-2 te winnen.
De man met de meeste goals achter zijn naam bij TEC is Bo van Essen, hij wist driemaal te scoren dit seizoen. Bij TEC speelt overigens een heel blik aan oud Spakenburg spelers. Guido van Rijn, Mike Vreekamp, Tom vd Neut, Kevin Sterling en Barry Beijer spelen allemaal in het oranje-wit. Volgend jaar komt daar ook nog Yannick Zeeman bij, die nu nog uitkomt voor Spakenburg. Daarnaast is, zoals gezegd, trainer Hans vd Haar geen onbekende in Spakenburg. Hij was zowel speler als trainer bij de Blauwen.

SV SPAKENBURG

Spakenburg staat momenteel zoals gezegd één plek lager en wel op plek 13. De Blauwen hebben 18 punten en bij winst op TEC zal er dus sowieso één plek gestegen worden. Dat kan zelfs een paar plekken zijn als Scheveningen (plek 10) tegen GVVV punten laat liggen en Excelsior Maassluis (plek 11) dat doet tegen Noordwijk.
Afgelopen weekend haalde de ploeg van Chris de Graaf eens even heerlijk uit. In Rotterdam werd tegen Jong Sparta met maar liefst 0-6 gewonnen. Dat was een welkome overwinning om de vieze smaak van de verloren wedstrijd (0-1) tegen De Treffers weg te spoelen. Met de overwinning op Sparta was er een mooi vierluik ontstaan voor Chris de Graaf, vier wedstrijden onder zijn leiding en drie overwinningen waar weinig tot niets op af te dingen was.
Voor goudhaantje Floris vd Linden kon er ook weer een goal worden bijgeschreven, hij scoorde al in de derde minuut, waarmee zijn totaalproductie op 13 uitkwam. De andere goals kwamen allemaal van een andere voet of hoofd, zowel Van Lopik (beauty van een goal), Junte, Dekker (of toch Vink?), Brinkman (ook een pareltje) en Van Zundert wisten te scoren.
Door de zes goals wist Spakenburg eindelijk een positief doelsaldo neer te zetten, de Blauwen hebben nu 31 keer de handen in de lucht kunnen steken na een goal en moesten 30 keer bedremmeld kijken na een tegengoal. Onder de leiding van De Graaf was dit overigens pas eenmaal, alleen tegen De Treffers werd er een tegengoal toegestaan. Tegen Jong Sparta, de Koninklijke HFC en Noordwijk bleef het Blauwe doel brandschoon.

TIJD, PLAATS & ARBITER

Het duel tussen SV Spakenburg en TEC op de Blauwe zijde van de Westmaat staat onder leiding van dhr. Schaper. Hij zal alles in gang brengen op de o zo vertrouwde startijd van 15:00 uur, tot dan!