Skip to main content

​Spakenburg en ASWH spelen vanavond de wedstrijd van speelronde 23. Het gaat om een inhaalwedstrijd omdat begin april de wedstrijd niet door kon gaan vanwege coronabesmettingen bij de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht.

ALTIJD STERKER WORDEN HENDRIK-IDO-AMBACHT

​De ploeg van Rogier Veenstra vecht al maanden tegen degradatie en bungelt dus ook al geruime tijd in de staart van de ranglijst. Momenteel heeft het alleen nog GVVV onder zich en het staat daarmee dus op de zeventiende plaats. Zowel GVVV als ASWH hebben 19 punten, maar ASWH heeft dus nog een wedstrijd tegoed en heeft dus minder verliespunten.
Afgelopen weekend verloor de ploeg op het eigen sportpark Schildman kansloos tegen Jong Sparta met 0-4. Ook in de weken daarvoor ging het telkens mis. Tegen IJsselmeervogels, TEC, De Treffers, Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Scheveningen en Jong Volendam werd ook verloren. Het laatste punt werd gepakt op 12 maart toen er tegen de Koninklijke HFC​ gelijk werd gespeeld met 2-2. De laatste overwinning was op 5 maart toen er wel gewonnen werd tegen Jong Sparta, op het Kasteel werd het 1-2.

Het doelsaldo is bij ASWH 29 om 53, het leeuwendeel van die 29 goals kwam van de voet van Luuk Admiraal. Admiraal werd tussentijds overgenomen door Excelsior Rotterdam en dat is dus een flinke aderlating voor ASWH gebleken. Na de vertrokken Admiraal is de volgende topscorer bij ASWH Daniel Wissel met vijf treffers achter zijn naam.

SV SPAKENBURG

De Blauwen staan met 32 punten behoorlijk los van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht, maar hebben ook geen beste reeks achter de rug. Uit de laatste zeven wedstrijden werden slechts vier punten gehaald. Afgelopen weekend ging de ploeg van De Graaf & Twisker onderuit tegen laagvlieger TEC uit Tiel. Voor rust stonden de oranjehemden met 2-0 voor en Spakenburg wist in de tweede helft het tij niet te keren.

In het paasweekend werd op maandag nog wel gewonnen tegen Kozakken Boys met 3-1, maar in de drie wedstrijden daarvoor werden er geen punten gehaald. Spakenburg is dus naarstig op zoek naar een overwinning en een mooie reeks overwinningen vanaf daar is meer dan welkom.
Bij de Blauwen is Floris vd Linden nog steeds topscorer met 18 goals. Daarmee staat hij ook nog steeds op kop in de topscorerslijst van de gehele competitie.

HEAD-TO-HEAD

Eerder dit seizoen ging Spakenburg vrij kansloos onderuit in Hendrik-Ido-Ambacht. Na een rode kaart van Terschegget werd er twee keer gescoord in één minuut, vlak erna kwam Spakenburg nog terug tot 2-1, maar verder dan dat kwamen de Blauwen destijds niet. Oud-Spakenburger Snepvangers maakte in de blessuretijd nog de derde en bracht daarmee de 3-1 eindstand op het bord.

De overige resultaten van de afgelopen seizoenen zijn:
18-01-2020 | Spakenburg – ASWH | 1-0 (⚽: Vd Houten)
30-10-2019 | Spakenburg – ASWH | 2-0 (⚽: Werkman tweemaal) | KNVB BEKER
24-08-2019 | ASWH – Spakenburg | 1-1 (⚽: Vd Kreeke & Werkman)
12-05-2018 | Spakenburg – ASWH | 2-1 (⚽: Tol tweemaal & Verhoeve)
26-08-2017 | ASWH – Spakenburg | 2-2 (⚽: Pilon, Doesburg, Vd Bosch & Steltenpool)
25-10-2016 | Spakenburg – ASWH | 2-3 (⚽: Olijfveld, De Lange, Pilon, Vd Meiracker en vd Werp) | KNVB BEKER

PLAATS, TIJD EN ARBITER

Het strijdtoneel van de wedstrijd tussen Spakenburg en ASWH is de Blauwe zijde van sportpark de Westmaat. Het duel zal in gang worden gezet door scheidsrechter Mulder, zijn eerste fluitsignaal klinkt om 20:00 uur, tot dan!