Skip to main content

De Blauwen zullen zaterdag beginnen aan de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is een uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Normaliter zou je dan denken aan een treffen op Het Kasteel, maar Jong Sparta is dit seizoen uitgeweken naar sportpark Dijkpolder. Op het complex van Excelsior Maassluis zullen de nummer zeven en de nummer twaalf proberen om een goede start te maken. 

Jong Sparta

De ploeg van Geert Arend Roorda staat momenteel op de twaalfde plek met 21 punten uit 18 wedstrijden. Vijf keer werd er gewonnen, zes keer gelijk gespeeld en zeven keer moesten de jongelingen een nederlaag verwerken.
Voor de winterstop sloot Jong Sparta het jaar af met een nederlaag. Tegen Lisse werd het op sportpark Ter Specke 2-0. In de week ervoor ging het ook mis, toen tegen Kozakken Boys. Op sportpark De Zwaaier werd het 4-1 (Spartaanse goal van Achraf Madi). De laatste overwinning was van midden november, toen werd er met 1-0 (treffer van Rayvien Rosario) gewonnen van de Koninklijke HFC.
In de winterstop werden er enkele oefenwedstrijden gespeeld. Tegen NEC onder 21 werd er gewonnen met 4-1 (Spartaanse goals van Frimpong, El Dahri, Vianello en Garden) en tegen Excelsior Maassluis werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-4 overwinning (Spartaanse goals van Frimpong, Yuksel en tweemaal Rosario).
De topscorer bij Sparta is momenteel Mohammed Tahiri, de aanvaller is goed voor zeven treffers. Achraf Madi is de man die het meest bepalend is in aanvallend opzicht. Madi heeft vijf keer zelf weten te scoren en vier keer gaf hij de beslissende pass.

Spakenburg

De ploeg van Chris de Graaf staat momenteel in het linker-rijtje op de zevende plaats met 26 punten. Zeven keer werd er een driepunter gepakt, vijf keer was er een puntendeling en in zes wedstrijden moesten de Blauwen het onderspit delven.
Spakenburg ging met een lekker gevoel de winterstop in door de overwinning op de Koninklijke HFC. Op de eigen Westmaat werd het 1-0 door een heerlijke goal van Floris van der Linden op aangeven van Luuk Admiraal.

In de week daarvoor speelden de Blauwen ook op het eigen veld en ook toen werd er gewonnen. Tegen Katwijk werd het 2-1 door goals van Luuk Admiraal en Wimilio Vink. De laatste nederlaag van Spakenburg was van de week daarvoor, toen ging het kansloos ten onder tegen HHC Hardenberg (2-0).

Spakenburg speelt zaterdag de eerste competitiewedstrijd, maar is al in actie geweest. Eerst tijdens een oefenpotje (4-0 winst) in de Spaanse zon tegen zondag derde divisionist TOGB, maar we hebben het natuurlijk vooral over het treffen tegen FC Groningen in de KNVB-beker. Vorige week donderdag toog de club richting de Euroborg en maakte daar de avond van hun leven mee. De Blauwen kwamen tegen de eredivisieploeg op voorsprong via Youri Koelewijn in de tiende minuut. Na ongeveer een half uur kreeg Spakenburg een terechte stipper. Floris van der Linden verzilverde de penalty op sublieme wijze en kreeg na afloop nog de complimenten van analist Pierre van Hooijdonk.
Na rust werd het nog mooier toen Van der Linden ook zijn tweede pingel langs doelman Verhips wist te werken. 0-3 dus en iedereen wreef goed in zijn ogen om te checken of er niet gedroomd werd. Iedereen werd sowieso wakker geschud nadat Damil Dankerlui tweemaal het net wist te vinden en deze ook doen deed bollen. Spakenburg moest dus een 2-3 voorsprong gaan vasthouden met bijna nog een kwartier op de klok. De Blauwe verdediging hield stand en daarmee werd er historie geschreven. Voor het eerst werd er een club uit de eredivisie verslagen en het was ook nog de eerste uitzege tegen een profclub. Een ongekend knappe en historische prestatie waar de hele club trots op is!

Head-to-Head

In de laatste wedstrijd verloor Spakenburg thuis ongelukkig tegen Jong Sparta. De vele kansen werden niet benut en in de slotfase kregen de Blauwen de deksel op de neus doordat David Garden wist te scoren. Vorig jaar wist Spakenburg uit te winnen met ruime cijfers, het werd toen maar liefst 0-6! Thuis verloor het tegen Jong Sparta met 0-3.
De overige resultaten van de afgelopen seizoenen waren:
19-09-2020 | Spakenburg – Jong Sparta | 0-0
15-02-2020 | Jong Sparta – Spakenburg | 2-4
21-09-2019 | Spakenburg – Jong Sparta | 2-2
18-05-2019 | Spakenburg – Jong Sparta | 1-2
22-09-2018 | Jong Sparta – Spakenburg | 2-0
06-05-2017 | Jong Sparta – Spakenburg | 1-3
03-12-2016 | Spakenburg – Jong Sparta | 4-3

Tijd, plaats & arbiter

De wedstrijd zal zoals gezegd gespeeld worden op het terrein van Excelsior Maassluis. De leidsman van dienst is dhr. Timmer. Zijn assistenten zijn dhr. Van der Waaij en dhr. Osman. De vierde man van de middag is dhr. Kuipers. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15:00 uur, tot dan!