Skip to main content
De Blauwen zullen zaterdag richting het oosten afreizen. In Hardenberg zal Spakenburg strijden tegen HHC Hardenberg. Net als afgelopen zaterdag zal het dus weer om een echte amateur-kraker gaan!

HHC Hardenberg

De ploeg van Pascal Diender staat momenteel in de top drie. Na vijftien wedstrijden zijn er dertig punten verdiend en die dertig punten zijn goed voor de derde plaats in de Jack’s League. Het gat met koploper AFC is drie punten en één wedstrijd kan dus genoeg zijn om de koppositie over te nemen. Dan moet overigens HHC wel erg op schot zijn of AFC veel tegentreffers incasseren, want het doelsaldo van de Amsterdammers is aanzienlijk beter.
Afgelopen weekend zat er wat zand in de motor van HHC. Tegen laagvlieger Lisse bleven de oranjehemden steken op een 2-2 gelijkspel. De Hardenbergers kwamen op sportpark Ter Specke nog wel vroeg op voorsprong via Matthijs Hardijk, maar nog in de eerste helft kwam de ploeg van Diender op achterstand. Toon Zwetsloot zorgde voor de 1-1 en Enzo Stroo bracht FC Lisse de voorsprong. In de tweede helft was het wederom Hardijk die wist te scoren. Dit was de laatste treffer van de middag en daarmee bleef het 2-2.
In drie voorgaande wedstrijden wisten de Hardenbergers wel te winnen. Tegen Kozakken Boys werd het nipt en in extrimis 2-1. Tegen Jong Sparta werd er met ruime cijfers gewonnen, op het Kasteel werd het 1-4 en tegen de Koninklijke HFC werd het eind oktober 2-1.
De ploeg uit Hardenberg staat hoog in het klassement door het scorende vermogen. De supporters konden in totaal al 32 keer juichen. De eerdergenoemde Matthijs Hardijk is de clubtopscorer met negen treffers en één assist. Jesper Drost is de nummer twee met zeven treffers, maar wel de man met al vier assists. Ook Rob van der Leij mag niet onvermeld blijven. Ook hij heeft vier voorzetten gegeven die omgezet werden in doelpunten en de trouwe Hardenberger scoorde zelf ook alweer vijf doelpunten.

Spakenburg

De Blauwen staan nog steeds op de negende plaats in de Jack’s League. Afgelopen weekend werd er tegen Rijnsburgse Boys een punt gepakt in een wedstrijd waarin Spakenburg zich tot de morele winnaar mocht kronen.
De mannen van Chris de Graaf begonnen gretig en fel aan de wedstrijd en Rijnsburgse Boys kwam er eigenlijk niet aan te pas. Enkele kansjes werden geen doelpunten en vanuit de omschakeling waren de geelzwarten ineens weg. Assante liep Volkert eruit en laatstgenoemde moest aan de noodrem trekken om een goal te voorkomen. Gezien het feit dat Assante doorgebroken was en Volkert niet de bal speelde was een rode kaart de enige mogelijkheid voor arbiter Winkel. Dit alles gebeurde rond het half uur en daarmee moest Spakenburg nog dik een uur met tien man verder tegen de elf van Rijnsburg.
Toch bleef Spakenburg de betere over de gehele wedstrijd gezien en moest het alleen af en toe een Rijnsburgse golf weerstaan. Met name in het eerste gedeelte van de tweede helft was het Spakenburg dat op voorsprong had moeten komen en zelfs ook kwam. Floris van der Linden wist raak te schieten, maar de arbitrage zag er buitenspel in, daar dit achteraf toch niet zo bleek te zijn.
Ondanks dat Spakenburg het betere van het spel had, was het Rijnsburg dat op voorsprong kwam. Wie anders dan goudhaantje Furghill Zeldenrust wist goalie Damen te verschalken. Spakenburg gaf niet op en bleef opzoek gaan naar één of meerdere treffers. De ingebrachte Robin Eindhoven bracht uiteindelijk de Westmaat in vervoering. In de allerlaatste minuut leidde Vd Linden dat moment in door de bal panklaar te leggen voor Eindhoven. De spits bedacht zich geen moment een roeide de bal hard achter Patrick Zonneveld. Een heerlijk en verdiend moment en zo stapte Spakenburg dus als morele winnaar van het veld.

Head-to-Head

Spakenburg en HHC Hardenberg trekken al een behoorlijke tijd met elkaar op. Vorig jaar waren het twee mooie en spectaculaire duels.  Ruim een jaar terug was er de knotsgekke wedstrijd waarbij Spakenburg op wonderbaarlijke wijze nog een punt uit het vuur wist te slepen. In de 79e minuut keken de Blauwen tegen een kansloze 3-0 achterstand aan, maar in nog geen acht minuten tijd kwam Spakenburg terug tot een 3-3 gelijkspel. In extremis werd zelfs bijna nog de vierde treffer gescoord, maar dat bleek toch iets te veel van het goede.
In de return was Spakenburg in een goede wedstrijd de betere van de twee. Floris van der Linden opende toen fraai de score en Wimilio Vink maakte er in de tweede helft 2-0 van.

De overige resultaten van de afgelopen jaren tussen SV Spakenburg en HHC Hardenberg zijn:

08-2-20 | Spakenburg – Hardenberg | 1-3
14-9-19 | Hardenberg – Spakenburg | 6-1
25-5-19 | Hardenberg – Spakenburg | 1-1
12-1-19 | Spakenburg – Hardenberg | 0-2
25-2-17 | Hardenberg – Spakenburg | 2-0
20-8-16 | Spakenburg – Hardenberg | 1-1

Tijd, plaats & arbiter

Het duel op sportpark de Boshoek staat onder leiding van dhr. Schaper. Zijn assistenten zijn dhr. Smets en de dhr. Balta. Als vierde man zal dhr. Tanja dienstdoen. Het eerste fluitsignaal zal schallen om 14:30 uur. Tot dan en Forza Blauwen!