Skip to main content
De Blauwen gaan zaterdag het duel aan met De Treffers. Beide ploegen kennen geen gemakkelijk seizoen en zullen strijden om een plekje richting de middenmoot. 

DE TREFFERS

De ploeg uit Groesbeek staat momenteel op de tiende plaats in de Jack’s League. De roodzwarten hebben 36 punten uit 27 wedstrijden. Negen van die punten werden uit de laatste vier wedstrijden gehaald en dat is een grote breuk met de reeks die daarvoor kwam. De Treffers haalde toen één schamel puntje uit negen wedstrijden. Het zorgde voor het vertrek van trainer François Gesthuizen. In Gert Kruys werd de nieuwe trainer gevonden en dat bracht meteen een veel betere serie op. Tegen ASWH werd met 0-5 gewonnen, tegen Rijnsburgse boys werd het 2-1, tegen Scheveningen ging het wel mis met een 3-0 nederlaag, maar vorige week won de ploeg van Kruys tegen Excelsior Maassluis met 2-0.

​Bij de ploeg uit Groesbeek is Teije ten Den de targetman, hij is goed voor acht treffers. Scoren is overigens een beetje het pijnpunt bij De Treffers, met 31 goals is het een van de minder productieve ploegen uit de competitie.

SPAKENBURG

De Blauwen staan één plek onder De Treffers. Met 35 punten staan de Spakenburgers momenteel op plaats elf. Afgelopen dinsdag maakte Spakenburg het sprongetje naar die elfde plek door het inhaalduel tegen ASWH winnend af te sluiten.
​Soepel ging die overwinning overigens niet. Lange tijd leken de ploegen op een 0-0 eindstand af te stevenen. Spakenburg had de touwtjes wel in handen, maar kwam niet tot scoren in de eerste helft en in de tweede helft had het zelfs moeite om tot grote kansen te komen. Toch wisten de mannen van De Graaf & Twisker te scoren. Dekker gaf in de 91e minuut voor op Junte en de ingevallen aanvaller kopte de bal tegen de touwen. Een hectische slotfase volgde nog, waarbij tot opluchting van alle Blauwen de 1-1 van ASWH werd afgekeurd wegens buitenspel.
​Bij de Blauwen is Vd Linden nog steeds topscorer met 18 goals. Vink is degene die volgt, hij is goed voor vijf doelpunten, maar is ook vooral belangrijk met zijn acht assists. De koning van de assists is Dekker, die door zijn beslissende voorzet tegen ASWH op twaalf assists staat.

HEAD-TO-HEAD

Eerder dit seizoen verloor Spakenburg na de herstart van de competitie tegen De Treffers. Het werd toen 1-0.
​De eerdere resultaten uit de vorige seizoenen zijn:
07-12-2019 | De Treffers – Spakenburg | 4-0
06-04-2019 | Spakenburg – De Treffers | 1-0
15-12-2018 | De Treffers – Spakenburg | 1-4
21-01-2017 | Spakenburg – De Treffers | 3-4
27-08-2016 | De Treffers – Spakenburg | 1-0

TIJD, PLAATS & ARBITER

Het strijdtoneel van de wedstrijd tussen Spakenburg en De Treffers is de Blauwe zijde van sportpark de Westmaat. Het duel zal in gang worden gezet door scheidsrechter Dröge, zijn eerste fluitsignaal klinkt om 15:00 uur, tot dan!