Skip to main content
De Blauwen spelen aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. De bezoekers zijn de Quick Boys uit Katwijk. Het duel speelt zich af rond de top van de Jack’s League en is een echte amateurkraker, dat belooft op voorhand dus een spektakelstuk te worden!

Quick Boys

De ploeg van Edwin Grünholz staat momenteel op de derde plek in de Jack’s League. Vijf wedstrijden werden door de Katwijkers gewonnen en tweemaal stonden ze met lege handen na een nederlaag.
Afgelopen weekend werd er op sportpark Nieuw Zuid gewonnen tegen FC Lisse in een streekderby. Voor rust zette Aleksandar Bjelica de ploeg op voorsprong via een fantastisch voorzet vanuit een corner. In de tweede helft liep Quick Boys verder uit naar de 2-0 via een goal van Dyllandro Panka en de 3-0 via een treffer van Youssef El Kachati. Vlak voor tijd deed Lisse nog wat terug via een eretreffer van Enzo Stroo.
Voor Quick Boys was de overwinning een opsteker na de verloren bekerwedstrijd doordeweeks tegen Sportlust ’46.
De Boys uit Katwijk hebben in de zeven competitieduels vijftien keer gescoord en ze kregen negen goals tegen. De topscorer bij Quick Boys is Danny vd Meiracker. De vroegere Blauwe spits is goed voor vijf goals. De afgelopen wedstrijden speelde Vd Meiracker niet vanwege een blessure, of hij aanstaande zaterdag aantreedt is nog onduidelijk. El Kachati volgt Vd Meiracker met vier doelpunten. Naast Vd Meiracker huist Quick Boys nog een oud-Spakenburg speler. Ravelino Junte speelde vorig jaar nog op de Westmaat, maar is nu terug te vinden in het andere blauwwit. Junte is tot dusver goed voor twee goals en twee assists.

Spakenburg

Afgelopen weekend speelde de ploeg van Patrick Loenen tegen Scheveningen. De Blauwen gingen op jacht naar de vierde competitie-overwinning op rij, maar bleven steken op een gelijkspel tegen de Schollenkoppen. Spakenburg kwam op voorsprong via een benutte strafschop van Floris vd Linden en was in de eerste helft de ploeg die de lakens uitdeelde. In de tweede helft hield Spakenburg de voorsprong te kort vast en moest het snel weer opzoek naar een tweede treffer.
Spakenburg kwam nog goed weg nadat ook Scheveningen de bal op de stip mocht leggen. Michael de Niet schoot op de paal en de rebound scheerde langs de paal heen. In de slotfase kregen beide ploegen nog een kans op de volle buit, maar de punten werden gedeeld tussen de vissersdorpen.
Door de remise staat Spakenburg nog steeds op de zesde plek, dit met elf punten uit zeven wedstrijden. Een plek boven de Blauwen staat Katwijk met twaalf punten en door de winst van HHC Hardenberg is het gat met de nieuwe koploper nu zeven punten.
De Blauwe topscorer is nog steeds Floris van der Linden, met zijn benutte strafschop bracht hij zijn totaal naar zes goals. Ook Jordy Thomassen en Mohammed Tahiri zijn goed voor zes treffers. Pieter Langedijk van Excelsior Maassluis schoot zich afgelopen weekend de top vijf in door zijn twee goals tegen Rijnsburgse Boys. Ook Matthijs Hardijk van HHC heeft vijf treffers achter zijn naam.

Head-to-head

Vorig seizoen verloor Spakenburg tweemaal van Quick Boys. Een opmerkelijke trendbreuk, daar in de vier jaren ervoor viermaal gewonnen werd.
In eigen huis werd het vorig seizoen 1-3. De goals vielen allemaal in de tweede helft. Eerst bracht Bekooij de ploeg op voorsprong om daarna ook de assist te geven op de 0-2 van Kevin van Kippersluis. Koos Werkman deed wat terug vanuit een vrije trap van Wimilio Vink, maar Van Kippersluis maakte ook zijn tweede en de derde voor Quick Boys.
In het paasweekend van 2022 verloren de Blauwen onnodig. De enige goal was van Mahmoed en Spakenburg drong wel aan, maar de gelijkmaker en verdere goals bleven uit.
De eerdere resultaten van de seizoenen ervoor waren:
07-03-2020 | Quick Boys – Spakenburg | 0-1 | ⚽ Dekker
30-11-2019 | Spakenburg – Quick Boys | 2-0 | ⚽ Werkman & Sterling
27-01-2018 | Spakenburg – Quick Boys | 2-0 | ⚽ Kees Tol & Waalkens
30-09-2017 | Quick Boys – Spakenburg | 0-3 | ⚽ Steltenpool (tweemaal) & Kees Tol

Tijd, plaats en arbiter

Het duel op de Blauwe zijde van de Westmaat staat onder leiding van dhr. Dröge. Zijn assistenten zijn dhr. Reinds en dhr. Bruining en als vierde official zal Nelissen langs de lijn staan. Het eerste fluitsignaal klinkt om 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!